Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області зростає ризик захворювання на кір

В області зростає ризик захворювання на кір

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного Центру МОЗ України  Вікторія Тимчик, станом на 30 червня в області зареєстровано 10 випадків кору (шестеро з яких – у червні!).

ВІДЕО ДНЯ

Серед захворілих – шестеро дітей віком до 17 років. Частина хворих не мали усіх необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі.

Наразі в усіх щеплювальних кабінетах області є комбінована вакцина бельгійського виробництва «Пріорікс» (кір, паротит, краснуха), – повідомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області. Частина вакцини (5 тисяч доз) була отримана з Угорщина як гуманітарна допомога та ще одна частина (12 072 дози) була доставлена в область за рахунок Державного бюджету.

Реклама
Читайте також:
Мукачівські лікарі закликають вакцинувати дітей

Але, батьки не поспішають захисти своїх дітей від небезпечної хвороби. На сьогодні отримали щеплення від кору тільки 24,1 % дітей віком від 1 до 2 років, а кількість тих, хто пройшов ревакцинацію у 6-12 років – тільки 5,8%.

Реклама

Медики звертаються до батьків із проханням не ризикувати здоров’ям (а подекуди і життям !!!) своїх дітей і негайно пройти щеплення. Ризик захворювання надзвичайно зростає, особливо з огляду на міграцію населення на відпочинок.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно