Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як ужгородці Івана Купала святкували

Як ужгородці Івана Купала святкували

Попри дощову погоду на «купальські» гуляння завітало більше сотні ужгородців та гостей міста. Запальні музика і танці, закарпатські пісні та гра на народних інструментах супроводжували свято в унісон із літнім дощем.

ВІДЕО ДНЯ

Особливого шарму святу додала кухня від Руху підтримки закарпатських військових. Волонтери запропонували гостям «Іванові пироги» з капустою та «Купальські вареники» з картоплею, сиром, маком, яфиною, малиною.

А зігрітися у дощову погоду допомогли тематичні напої «Мавчине зілля», «Карпатські любощі», «Зелений змій», «Русалчин еліксир», «Купальський вогник», а також лимонад «Ярило», «Лісова пісня» з бузини та «Цвіт папороті» з акації.

Реклама

Кухня була не лише смачною і корисною, а ще й благодійною, адже волонтери збирали кошти на лікування півторарічної онкохворої дівчинки.

Читайте також:
Як неформали на Івана Купала ватру розпалювали
Реклама

Крім того, діти та дорослі змогли долучитися до виготовлення ляльок-мотанок та вінків з квітів та різнотрав′я, художнього розпису по тілу та аквагриму.

Свято, що має давні традиції, не обійшлося без спускання вінків річкою. Стрімкий потік Ужа прикрасили віночки, які дівчата зробили власноруч.

Тривало святкування Івана Купала до пізньої ночі. Яскраві вогні освітили обидва береги Ужа, адже фінішували гуляння полум′яним фаєр-шоу.

Реклама
Як ужгородці Івана Купала святкували – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно