Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Переносіть машину на руках" або кумедні дорожні знаки Ужгорода

"Переносіть машину на руках" або кумедні дорожні знаки Ужгорода

Дорожні знаки є у всьому світі. Вони допомагають людині орієнтуватися на місцевості, знайти підходяще місце, або навпаки – уберегтися від небезпеки.

ВІДЕО ДНЯ

Однак ужгородці – народ креативний. Тут свої звичаї, свої труднощі і свої, безперечно, знаки. Радує, що закарпатці не впадають у відчай, коли бачать проблеми в місті, а навпаки – сміються над проблемами, оскільки переконані, що сміх продовжує життя.

"Обережно, ями. Переносіть машину на руках"

Реклама

Чого-чого, а мудрості закарпатцям не позичати. І ужгородці це підтверджують не словами, а діями. Наприклад, дорожня артерія на вулиці Лермонтова, незважаючи на те, що місцевість знаходиться всього в декількох сотнях метрів від центральної частини, схожа на сито.

Дорожнє полотно не просто в критичному стані, а його немає зовсім. Створюється враження, ніби це не одна з вулиць обласного центру, а манівці безлюдного гірського села.

Асфальт давно тут розсипався і шлях застилає суцільна глина. Але якби поверхню дороги була рівною, пересуватися б нею на транспортному засобі ще можна було. Але біда в тому, що в період дощів вулиці не можна ні пройти, ні проїхати. Пішоходам слід заздалегідь думати про взуття, а власники автомобілів бояться залишитися без коліс.

Реклама

Тому винахідливі ужгородці розробили і встановили спеціальний дорожній знак, на якому зображена машина з ногами. Таким чином вони прагнули привернути увагу чиновників до проблеми бездоріжжя.

Однак, незважаючи на те, що знак провисів вже кілька років – реакції з їх боку не було.

"Переносіть машину на руках" або кумедні дорожні знаки Ужгорода – 01
Реклама

Міні-перехід

Цікаво, що в місті над Ужем навіть офіційні дорожні знаки часом встановлюються за принципом "аби не як у всіх". Зокрема, на вулиці Руській є незвичайний пішохідний перехід, біля якого встановлений знак, висотою в людський зріст.

Чи то він для тих, хто не може похвалитися високим ростом, чи то для дітей – невідомо. А, може, нововведення адресовано тваринам? Адже Ужгородом часто гуляють собаки без господарів. Тому, ймовірно, їх вирішили дисциплінувати і змусити правильно переходити дорогу, щоб вони не створювали аварійних ситуацій і не перебігали вулицю будь-де.

Або відповідні служби так вирішили пожартувати над ужгородцями, або в казні не вистачило грошей, щоб придбати на півметра довшу трубу? У будь-якому випадку, виглядає покажчик смішно.

Крім того, у чоловічка, який зображений на знаку, не видно голови. Невже пішохід без голови ще одна новація дорожників?

"Переносіть машину на руках" або кумедні дорожні знаки Ужгорода – 02

"Бережіть яйця!"

Реклама

Втім найбільший шедевр можна побачити на вулиці Минайській. Він дійсно може здивувати, неабияк розвеселити і навіть налякати. Оформлений він просто, але надзвичайно кумедно.

На білому прямокутнику зображений чорний чоловічок, який справляє потребу. Силует обведено червоним квадратом і перекреслено, що означає заборону певних дій. Внизу ж під основною "картинкою" намальовані яйця і ножиці.

Читайте також:
У мережі показали фото шокуючого стану дороги Пряшівської об’їзної у Мукачеві

Справа в тому, що жителі багатоповерхівки недавно облаштували прибудинкову територію, змонтували огорожу, висадили квіти. Поруч же знаходяться торговельні заклади, в яких продають спиртне і їх клієнти влаштовують собі поруч громадський туалет.

Тому знак на трансформаторній ужгородці встановили для того, щоб не дати іншим знищити рослини і перетворити ділянку біля будинку на туалет.

"Переносіть машину на руках" або кумедні дорожні знаки Ужгорода – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно