Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево не поспішає розраховуватися за енергоносії

Мукачево не поспішає розраховуватися за енергоносії
Про підготовку житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період йшлося на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Феєра, яка відбулася у...

Про підготовку житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період йшлося на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Феєра, яка відбулася у середу, 15 вересня.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом область до зими готується нормальними темпами, рівень підготовки житлово-комунальної сфери до опалювального сезону становить 99,5 відсотків. Найнижчий рівень готовності фіксується на Тячівщині та Великоберезнянщині. До роботи в зимових умовах підготовлені всі загальноосвітні навчальні заклади та дитячі садки, медичні установи краю. Виникають питання по Ужгороду, адже як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Василь Романець, через перехід міста на автономне опалення не вирішеним залишається питання подальшого функціонування централізованих котелень. Схоже, що цьогоріч чи не вперше не виникатимуть проблеми з опаленням в Рахові. Там завершується монтаж двох котлів, що працюватимуть на трісці.

Серед основних проблем галузі – розрахунки за енергоносії та спожиті послуги. Тут в «лідерах» залишаються міста Ужгород та Мукачева. За вісім місяців цього року підприємства теплокомуненерго обласного центру збільшили борг на 5 млн, Мукачева – на 3,2 млн. Учасники наради констатували: обов’язок місцевої влади вирішити питання або ж шляхом дотації збиткових підприємств або ж іншими методами. Але мешканці цих міст мають бути з теплом.

Реклама

Йшлося і про оформлення паспортів готовності багатоповерхівок до зими. Начальник державної житлово-комунальної інспекції в Закарпатській області Едуард Маляр повідомив, що станом на середину вересня на адресу інспекції надійшло 1256 паспортів, що становить майже сорок відсотків загальної кількості будинків у області. Більше половини паспортів вже підписано, інші – на розгляді або ж повернуті на доопрацювання. Після попереднього аналізу паспортів, можна констатувати, що окремими житлово-експлуатаційними організаціями застосовується поверхневий підхід до їх складання. Так, серед основних недоліків можна відзначити відсутність передбачених відомостей або ж їх чіткої конкретизації. В ході проведення перевірок стану будинків виявлені такі недоліки як часткова відсутність засклених вікон у під'їзді, захаращеність підвалів, пошкоджені покрівлі тощо.

У зв'язку з цим Едуард Маляр наголосив на необхідності своєчасного проведення робіт з підготовки житлового фонду до осінньо-зимового періоду, а також дотримання вимог при складанні паспортів готовності та кінцевого терміну їх подачі.

Реклама

Керівникам районів та міст доручено активізувати підготовку житлового фонду та закладів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду з видачею відповідних паспортів та актів готовності.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно