Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Дня Незалежності України в Ужгороді створять величезний квітковий герб

До Дня Незалежності України в Ужгороді створять величезний квітковий герб

Урочистості з нагоди головних державних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в Ужгороді почнуться 23 серпня. Цього дня з 9-ї години ранку біля флагштока з піднятим прапором на площі Народній нестимуть почесну варту військові в парадному обмундируванні.

ВІДЕО ДНЯ

О 12-й годині розпочнеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку за участі керівництва області та міста, правоохоронних органів, військових і громадськості, в ході якої заслужений академічний Закарпатський народний хор виконає «Молитву за Україну». Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

О 12.30 із площі Народної до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності вирушить урочиста хода зі стометровим Державним прапором. Попереду ходи маршируватиме ансамбль барабанщиць поліції Донеччини, котрі приїхали до Ужгорода в рамках акції «Схід і Захід разом».

Реклама

На набережній Незалежності відбудеться покладання квітів до пам’ятника Августину Волошину, прозвучить Гімн України, після чого хода вирушить на площу Театральну й з’єднає 100-метровим прапором два береги Ужа через пішохідний міст.

О 14 годині урочистості із внесенням Державного Прапора України та вітальною промовою Геннадія Москаля продовжаться в Обласному академічному музично-драматичному театрі. Опісля на головній сцені області відбудеться святковий концерт за участі заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової та художніх колективів області. Урочистості в театрі транслюватимуть у прямому ефірі «Тиси-1».

Реклама

Наступного дня, 24 серпня, о 6-й годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну з Днем Незалежності. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошуємо всіх ужгородців і гостей міста.

А з 8-ї до 21-ї години цього ж дня з балкону облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари. Трубачі обласної філармонії виконуватимуть позивні на тему відомої пісні «Верховино, світку ти наш!»

Родзинкою цьогорічного святкування в Ужгороді стане квіткова композиція із живих хризантем у формі тризуба на жовто-синьому тлі розміром 7х7 метрів та облаштованою фотозоною. Квітковий герб – подарунок закарпатцям від обласної державної адміністрації та Ужгородської міської ради до Дня Незалежності України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно