Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як ужгородці День державного прапора святкували

Як ужгородці День державного прапора святкували
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні в Ужгороді відбулися урочисті заходи до Дня Державного Прапора та Незалежності України. О 12.00 на площі Народній почалася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, в ході якої Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну». Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Відтак колона з розгорнутим 100-метровим синьо-жовтим прапором вирушила з площі Народної до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності. Попереду колони марширував ансамбль барабанщиць поліції Донеччини у парадному обмундируванні, котрий приїхав до Ужгорода на запрошення Геннадія Москаля. Після покладання квітів до пам’ятника А. Волошину і виконання Гімну України колона рушила на площу Театральну й об’єднала розгорнутим прапором береги Ужа через Пішохідний міст.

Реклама
Читайте також:
День прапора: найцікавіші факти про український стяг

О 14-й годині офіційна частина свята почалася в Обласному академічному музично-драматичному театрі. З вітальною промовою виступив очільник області Геннадій Москаль. Для вшанування світлої пам’яті загиблих він запросив на сцену провідну солістку Державного заслуженого Закарпатського народного хору Віру Баганич – першу виконавицю на професійній сцені балади «Пливе кача по Тисині», яка стала народним реквіємом за загиблими на Майдані під час Революції гідності та в ході бойових дій на Донбасі.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді виклали семиметровий герб України із живих квітів

Після вшанування пам’яті героїв почався урочистий концерт за участі залуженої артистки України Тетяни Піскарьової та художніх колективів області. Святкова програма пройшла при повному залі Обласного академічного музично-драматичного театру.

Урочисті заходи до Дня Незалежності продовжаться в четвер, 24 серпня. Нагадаємо, що о 6-й годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну зі святом. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошують усіх ужгородців і гостей міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно