Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відкрили новий дитсадок на 170 вихованців

У Мукачеві відкрили новий дитсадок на 170 вихованців
ВІДЕО ДНЯ

Новий, європейського зразка дошкільний навчальний заклад, в якому навчатимуть трьома мовами, відкрито в Мукачеві на День Незалежності України. 

Офіційно відкрив будівлю дошкільного підрозділу НВК №10 міський голова Андрій Балога, який зазначив, що новий садочок – перша частина великих проектів, яка втілюється в місті. Також участь у святі взяли й представники депутатського корпусу, освітньої громади міста, батьки, малеча, керівники установ та підприємств, – повідомляє Мукачівська міськрада.

Реклама

Святі отці освятили будівлю і молитвою благословили малечу та їх батьків. У закладі створено умови для належного виховання дітей. На першому поверсі садочка облаштовано 69 кабінетів, на другому – 40.

Встановлено енергоощадливі вікна та двері, виконані роботи з монтажу внутрішньої системи електропостачання. У самій будівлі облаштовували системи опалення водопостачання та каналізації та в кожній кімнаті встановлено бактерицидні лампи, завдяки яким проводитимуть дезінфекцію. На подвір’ї встановлено освітлення, яке працює завдяки сонячній енергії.

Реклама

Начальник управління освіти, молоді та спорту виконкому Катерина Кришінець-Андялошій повідомила, що з дітками працюватимуть понад 50 працівників: вихователі, помічники вихователів, психолог, медичний працівник, кухарі, техпрацівники. 

Харчування триразове – для цього звели сучасну кухню, на яку придбано найсучасніше обладнання. На території є й дитячі майданчики, а також "живий куточок", город. На подвір’ї облаштовано "доріжку здоров’я", на якій малеча розвиватиме м’язи ніг на різних поверхнях.

Читайте також: Маленькі закарпатці підготували неймовірний відеокліп до Дня Незалежності України

Реклама

Педагоги навчатимуть малечу не тільки загальним знанням, але й екологічному вихованню. З дитинства вихованців привчатимуть самостійному сортуванню сміття, відповідальності за чистоту у групі на навколишньому середовищі. Також діятимуть дві групи, де з дітьми спілкуватимуться на навчатимуть їх на англійській та угорській мовах. Є і приміщення для дітей, де будуть проводитись оздоровчі процедури, лікування плоскостопості.

У дошкільному підрозділі функціонуватиме 9 груп для дітей від 2 до 6 років: 2 – ясельні, по 15 дітей у групі; 7 – дошкільних (по 20 дітей). До послуг вихованців – зручно і затишно облаштовані спортивна, музична, хореографічна, актова зали, кімната казки, логопедична кімната, куточок живої природи, кабінет для художньої праці, кімната для занять іноземними мовами, спортивний та ігрові майданчики. У спальних кімнатах встановлено одноярусні ліжка з деревини. Також із деревини й іграшки в ясельних групах.

Для дітей працюватиме і студія живопису, гурток ручної праці, театральний гурток, гуртки анімації, "Маленькі дослідники", "Любителі природи", "Читайлики". Також діти зможуть займатися хореографією, шахами, в музичних та спортивних секціях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно