Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени

Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени

Літо промчало, а ви так і не вигуляли купальний костюм і грошей на екзотичні курорти немає? Не засмучуйтеся! В Україні є кілька місць, де в оксамитовий сезон можна вдосталь поплавати. От кілька ідей для відпочинку в оксамитовий сезон.

ВІДЕО ДНЯ

Море

Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени – 01
Реклама

Звісно ж, розпочнемо із морських курортів. В Україні у вересні на усіх морських курортах ще можна спокійно купатися. Перша половина серпня була дуже спекотна, тож море і пісок ще довго триматимуть тепло.

Тому якщо любите малолюдні пляжі і вас не дуже лякає прохолодна вода, сміливо збирайтеся на Одещину, Херсонщину чи Миколаївщину. Якщо оберете курорт з мілководдям, то температура води у вересні тут 22-26 градусів.

Реклама

Проживання тут можна знайти від бюджетних 60-100 гривень із людини до фешенебельних готелів з басейнами. На будь-який смак і гаманець. Можна поїхати і з наметами. Однак, не забудьте прихопити теплий одяг на вечір. Адже серпневі та вересневі ночі значно прохолодніші, ніж дні.

Якщо поїдете в Одесу, то 2 вересня тут День міста! І в морі скупаєтеся, і на святкування потрапите.

Басейни з підігрівом у Карпатах

Реклама
Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени – 02

Любите гори? Тоді ми маємо для вас пропозицію. У Карпатах все частіше з’являються готелі та приватні будиночки з басейнами. Звісно, в горах у вересні лізти у відкритий басейн вже прохолодно. Але є чимало басейнів із підігрівом, і навіть закритих. Так ви зможете і піти в ліс по гриби, і поплавати. Вдень сонечко ще сильно припікає, тож спокійно можна позасмагати на лежаках.

Читайте також:
Ужгородець, який у Єгипті врятував дівчину від акули, повернувся додому і розповів про свій вчинок

Знайти таке місце для відпочинку можна за допомогою Booking.com або karpaty.info. До речі, ціни на відпочинок восени тут значно нижчі, ніж взимку.

А в перші дні осені, поки тримається спека, можна поїхати на так зване Карпатське море. Найбільша штучна водойма в Карпатах створена в Буковелі. Тут до уваги відпочивальників справжні морські розваги. Однак ціни кусаються.

Шацькі озера

Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени – 03
Реклама

Також у вересні можна поїхати на Шацькі озера. Біля берега вода у цих озерах мілка, а тому швидко прогрівається і добре тримає тепло. Синоптики обіцяють тут доволі теплий вересень.

Якщо ж з погодою все-таки не пощастить, тут знайдеться чим зайнятися. Неймовірної краси ліси, гриби, риболовля. Піші та кінні прогулянки. Зрештою, просто чисте повітря та спокій.

Читайте також:
5 країн для тих, хто ще не встиг отримати біометричний паспорт, але дуже хоче за кордон на відпочинок

Із сервісом тут поки не найкраще. Але можна знайти непогані будиночки у приватному секторі. Адекватні умови обійдуться приблизно у 500 гривень з номера. Але є бюджетні варіанти, навіть з триразовим харчуванням у їдальні.

Також сюди можна їхати з наметами. Але пам’ятайте, що це Національний приватний парк. Тож розкладати намети, палити вогнище можна лише у спеціально відведених місцях. Багато власників приватних будинків за символічну платню дозволяють ставити намети на території їхніх садиб. Це і безпечніше, і будете мати доступ до душу і кухні.

Термальні купальні

Оксамитовий сезон: де закарпатці можуть поплавати в теплій водоймі восени – 04
Реклама

А ще природа ніби сама хоче зігріти нас. Про що це ми? Про термальні купальні! Це диво природи дозволяє хлюпатися в теплій водичці хоч взимку! А Україна настільки багата, що в нас одразу кілька таких термальних купалень.

Якщо вам цікавий такий відпочинок (і, до речі, оздоровлення) ,тоді вам час поїхати у Хустський, Берегівський, Іршавський чи Мукачівський райони, адже тут є термальні джерела. Вода у кожному з них має особливий хімічний склад та відповідно застосовується для лікування окремих захворювань.

Якщо порівняти із закордонними турами до термальних вод, то в Україні це й справді дешево!

Тут є де зупинитися. Людям пропонують як дорогі та дешеві готелі, так і приватні будиночки. Ціни і умови дуже різні: на будь-який гаманець та смак.

Бажаємо вам встигнути відпочити в оксамитовий сезон і розпочати осінь у гарному гуморі.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно