Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У чотирьох закарпатських школах впроваджуватиметься новий освітній стандарт

У чотирьох закарпатських школах впроваджуватиметься новий освітній стандарт

Першого вересня за парти в 665-ти школах Закарпаття сядуть понад 160 тисяч учнів, із них 17 з половиною тисяч – першокласники.

ВІДЕО ДНЯ

У цьому навчальному році чотири середні школи області – Ужгородська № 8, Ганичівська на Тячівщині, Чинадіївська на Мукачівщині та Міжгірська школа № 1 – є експериментальними (серед ста шкіл України). Тут першачків вчитимуть за новими стандартами – сучасним підходом до викладання та вивчення предметів. Тож 216 учнів першого класу та вісім педагогів стануть першопрохідцями у реалізації нового стандарту реформи „Нова українська школа”, яку в наступному навчальному році планують запровадити вже у всіх школах держави.

Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, інформуючи про новації в галузі.

Реклама

Із першого вересня діти з інтелектуальними порушеннями помірного та тяжкого ступеня зможуть отримувати освітні послуги з урахуванням своїх можливостей, адже невід’ємною складовою нової української школи стає інклюзивна освіта. Її завдання – сприяти соціалізації дітей з особливими потребами, надати їм рівні можливості у здобутті освіти.

Для цього у містах та районах мають створити інклюзивно-ресурсні центри, покликані надавати психолого-педагогічну допомогу та забезпечувати системний кваліфікований супровід у навчанні дітей із особливими освітніми потребами віком від 2-х до 18-ти років. На думку ініціаторів таких змін, дитина з особливими потребами одержуватиме не „вирок”, а сприяння в отриманні освіти та повноцінного входження в суспільство.

Реклама

Читайте також: Оприлюднено рейтинг шкіл Мукачева за результатами ЗНО-2017

Цьогоріч модернізували і навчальні програми для учнів 5-9 класів. Крім того, для дев’ятикласників новий навчальний рік починається з новими підручниками, які повинні надійти в область вже найближчим часом.

Наразі в області працюють і над передачею майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів з державної у комунальну власність, адже фінансуються вони з обласного бюджету (а також три з бюджету Ужгорода). Вже оформлено відповідні документи на передачу 11-ти ПТНЗ. Серед найближчих планів у цій сфері – створення навчально-практичних центрів на базі Хустського професійного ліцею за професією „Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування” та Хустського професійного ліцею сфери послуг за професією „Швачка”.

Реклама

На це з державного бюджету виділено 628 тисяч та 330 тисяч гривень відповідно. З обласного бюджету на проведення ремонту приміщень, де має бути встановлено придбане обладнання, також виділено понад півтора мільйона гривень. Загалом робітничі професії у 16 професійно-технічних навчальних закладах у цьому навчальному році здобуватимуть біля 7 тисяч учнів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно