Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Багатії та злидарі: в Ужгородській міськраді 12 мільйонерів, та є такі, хто знаходиться за межею бідності

Багатії та злидарі: в Ужгородській міськраді 12 мільйонерів, та є такі, хто знаходиться за межею бідності

В Ужгородській міській раді 12 мільйонерів, два депутати задекларували "нульові" доходи, а екс-мер Ужгорода Віктор Щадей, який пройшов в міськраду від ВО "Батьківщина", за минулий рік не заробив жодної копійки.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО.

Проаналізувавши декларації депутатів міськради, аналітики Громадського руху "ЧЕСНО", склали ТОР-5 депутатів з найбільшими доходами, п’ятірку тих, хто має найбільше заощаджень, а також ТОР-5 "найбідніших" депутатів.

Реклама
Багатії та злидарі: в Ужгородській міськраді 12 мільйонерів, та є такі, хто знаходиться за межею бідності – 01

Так, найбільше у 2016 році заробив депутат Сергій Шанта (ВО "Батьківщина"). Його дохід склав понад 4,2 млн грн. Шанта займається бізнесом, пов’язаним із обробкою та продажем деревини. "Так, 4,2 мільйони, я займаюсь бізнесом і сплатив всі податки від доходу до бюджету", – коментує Шанта.

Реклама

Понад 3 млн грн склав дохід Анатолія Ковальського ( "Європейської партії України"), майже половина з них – це доходи дружини, яка займається фармацевтичним бізнесом. Решта – заробітна плата та повернення коштів із засновницьких фондів підприємств депутата.

Голова фракції "Європейської партії України" Іван Волошин задекларував дохід у понад 1,3 млн грн. Проте сам він не заробив за рік жодної копійки: вся сума – це дохід від підприємницької діяльності громадянської дружини. "Такі "великі надходження" – це лише 50 тис. доларів (в рік), в середньому 4000 доларів на місяць! Я підприємець з 2001 року", – коментує Волошин.

Понад 1,1 млн грн. доходів задекларував Іван Якубик  ("Відродження"), який займається ресторанним бізнесом. Олена Камінська (БПП) заробила за рік майже мільйон гривень. Проте основним місцем роботи депутатки є обласний центр дитячої та юнацької творчості. Найбільше Камінська заробила, займаючись підприємницькою діяльністю.

Реклама

Водночас, два депутати Ужгородської міськради задекларували "нульові" доходи. Ще три заробили менше прожиткового мінімуму для їхніх сімей.

Багатії та злидарі: в Ужгородській міськраді 12 мільйонерів, та є такі, хто знаходиться за межею бідності – 02

Віктор Любар з фракції "Патріот" не заробив за 2016 рік жодної копійки. Попри те, в декларацію депутат вніс юридичну компанію ТзОВ "Вікправант", власником якої він є.

Депутат Євген Прозор ("Відродження") теж не задекларував жодної гривні доходів чи заощаджень. Проте це не завадило йому в 2016 році придбати 3 земельні ділянки та квартиру.

Представник БПП "Солідарність" Володимир Білонка заробив за рік меше 13 тис. грн як учитель у школі. І аж 1 грн як дохід від підприємницької діяльності. У депутата є дружина та донька. "Там не можна було якоби писати "ноль", бо програма не пускала", – коментує Білонка, – "На тот період я не здійснював підприємницьку діяльність. В цьому році я вже здійснюю нормально. Діяльність в сфері відпочинку і розваг – музичне обслуговування різного роду заходів".  

Сергій Фрінт з фракції "Єдиний центр" у 2016 році не мав доходів. Заробляла лише дружина, яка працює в Ужгородскій ЦРЛ. Дохід на сім’ю з трьох людей склав трохи більше 45 тис. грн.

Екс-мер Ужгорода Віктор Щадей, який в міськраду пройшов від ВО "Батьківщина", за минулий рік не заробив жодної копійки. Депутат живе в кредит – майже 79 тис. грн йому надав банк.

Реклама

Також з декларацій стало відомо, хто з депутатів має найбільше заощаджень. Тут лідером є Анатолій Ковальський з "Єдиного центру", який зберігає готівкою та у статутних капіталах підприємств понад 12 млн грн. Другий щабель серед найбагатших депутатів посів колега по фракції Сергій Фрінт з капіталом понад 8,4 млн грн. "Всі ці гроші отримані від підприємницької діяльності протягом вже понад 20-и років. Я в бізнесі з 1994 року", – пояснює Фрінт.

Багатії та злидарі: в Ужгородській міськраді 12 мільйонерів, та є такі, хто знаходиться за межею бідності – 03

Депутат Василь Губкович ("Наш Край") накопичив понад 7,8 млн грн. Гроші, разом із дружиною, зберігають виключно готівкою, вкладають у статутні капітали підприємств і зичать третім особам. Керівник фракції "Патріот" Михайло Чурило володіє заощадженнями у понад 6,6 млн грн. "З 2004 р. приватний підприємець. Власник декількох приватних підприємств", – коментує Чурило.

Понад 6 млн грн накопичив депутат БПП "Солідарність", та брат нардепа Валерія Пацкана, Дмитро Пацкан. Депутат також тримає гроші виключно готівкою. "Я в бізнесі з 2000 року. Це заплановані гроші, які я власне відкладав на "чорний день", – розповідає Пацкан.

Підготовлено ГО "Інтерньюз-Україна" в рамках проекту "Декларації"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно