Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Австрійські інвестори «побили горшки» з мукачівськими підприємцями

Австрійські інвестори «побили горшки» з мукачівськими підприємцями

Австрійські інвестори «побили горшки» з мукачівськими підприємцями
Ситуація, яку мали можливість спостерігати жителі міста над Латорицею протягом цього тижня, дійсно неприємно здивувала. Мова йде про купи сміття, які бачили мешканці міста Мукачева, коли проходили...

Ситуація, яку мали можливість спостерігати жителі міста над Латорицею протягом цього тижня, дійсно неприємно здивувала. Мова йде про купи сміття, які бачили мешканці міста Мукачева, коли проходили «Старим пасажем побуту».

ВІДЕО ДНЯ

А річ в тім, що мешканці прилеглих будинків та магазинів висловили свою незгоду з тим, що австрійська фірма «ABE-Мукачево» вирішила розмістити в старому ларичному дворі сміттєві баки. Як кажуть самі підприємці, антисанітарія та пацюки останнім часом в цих місцях стали звичними речами. Тож багато підприємців просто не згодились підписувати договори про вивіз та утилізацію сміття, адже вони переконані, що на місцях, де будуть встановлені сміттєві баки, з’являться цілі сміттєзвалища.

Зовсім іншу точку зору на цю ситуацію мають представники підприємства, яке займається вивозом сміття. Як сказала Марії Оленич, директор підприємства по вивозу сміття, на сьогоднішній день в техніку та контейнери було інвестовано близько 13 млн. гривень. Жінка переконана, що поява сміттєвих баків сприятиме чистоті навколишніх територій.

Реклама

Після довгих дискусій було прийнято альтернативне рішення, яке на деякий час задовольнило обидві сторони конфлікту. Учасники домовились встановити контейнери для сміття на один випробувальний тиждень.

Зрозуміло одне, на цьому інцидент не вичерпався. Адже і досі в центральній частині міста можна побачити пакунки з побутовими відходами, які, роздерті собаками, розносяться по навколишніх територіях.

Реклама

На жаль, подібні речі не додають позитиву до іміджу Мукачева, а навпаки, заставляють задуматись чи не спіткне Мукачево доля італійського Неаполя, котре просто в один день «потонуло» в смітті. Та й туристи, які побачать таку антисанітарію в центрі міста, навряд чи захочуть приїхати сюди знову.

Попри все, віримо, що і нашій владі, і австрійським «прибиральникам» вистачить сил та ресурсів нарешті вирішити проблему вулиці Достоєвського.

Наталія Вігодованець

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно