Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські лікарі врятували новонароджену дитину після надзвичайного випадку при пологах у приватному порядку

Ужгородські лікарі врятували новонароджену дитину після надзвичайного випадку при пологах у приватному порядку

Ужгородські лікарі врятували новонароджену дитину після надзвичайного випадку при пологах у приватному порядку

Сталося так, що одна ужгородка запропонувала жінці з Львівщини народжувати у приватному порядку у ванній. Обіцяла, що пологи пройдуть легко. Жінка взяла немалий завдаток за пологи. Львів’янка народжувала вперше.

ВІДЕО ДНЯ

Однак під час таких експериментальних пологів сталася надзвичайна ситуація – дитинка була повернута ногами вперед, хоча перед цим ужгородка, яка запросила пару на пологи до Ужгорода, переконувала, що плід повернутий вперед головою.

У випадках, коли плід повернутий вперед ногами пологи приймаються лише шляхом кесаревого розтину. 

Реклама

Після цієї нестандартної ситуації стало зрозуміло, що є загроза життю і дитини, і породіллі. Були викликані лікарі і породіллю доставили до пологового центру.

Ось що про цей випадок зазначив лікар Руслан Федько:

Реклама

"Десь приблизно о 1:00 ночі із середи на четвер викликає мене черговий лікар по родзалу в зв’язку із позаштатною ситуацією. "Швидкою"доставлена першородяча жінка із ніжним передлежанням плода із ніжками, що вже випали із статевої щілини та очікуваною масою 4 кілограми. Пояснення для всіх. Згідно клінічного протоколу з акушерства Королівського коледжу Великої Британії, який є найавторитетнішим, ніжне передлежання є абсолютний показ до кесарського розтину, а особливо в такому поєднанні – крупний плід. При випавших ніжках операція вже не можлива. Так ось, дана пара приїхала зі Львова до нас в Ужгород, на домашні роди у ванній, до жінки, котра запевнила дану молоду пару, що дитина знаходиться в головному передлежанні і все буде добре. Фінансову сторону,яка захмарна,я принципово обхожу.

Так от, як тільки жінка побачила ніжки, що випали, за словами батька, вона красиво помахала ручкою і попрощалась. Завдаток у 200 доларів, звичайно не повернула. Слава Богу, що даний випадок врешті-решт завершився благополучно. Але стрес, який ми всі, персонал, сім’я пережили до 3 години ранку, не передати словами. Шановні, не піддавайте ризику життя близьких Вам людей, довіряючи їх подібним аферистам. Домашні пологи справді широко практикують в світі, але веде їх професійна акушерка, яка веде дану жінку всю вагітність. І окрім того, поруч із будинком чергує "Реанімобіль", аж до завершення пологів. Будьте обачними!".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно