Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Презентовано новий "народний" фотоальбом "Ужгород"

Презентовано новий "народний" фотоальбом "Ужгород"

Сьогодні в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» в Ужгороді офіційно представили новий фотоальбом «Ужгород», що вийшов друком напередодні Дня міста. Це збірка світлин професіоналів та аматорів, які подавали свої роботи на спеціально створену сторінку у Фейсбуку «Фотоальбом Ужгород. Збираємо фото разом!», а згодом група у складі фотомитця Сергія Денисенка, керівника мистецького центру «Кубло» Тетяни Смріги та дизайнера Артура Рущака відібрала фото і сформувала видання.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив на відкритті презентації міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, видання дуже назріло, бо останнє робилося чимало років тому, а місто динамічно змінюється, останнім часом провели багато ремонтів, оновили вулиці, будівлі, скажімо, навіть «Совине гніздо» ще трохи більше року тому не приймало відвідувачів. «Дуже вдячний усім причетним до створення альбому, зробили чудову спільну роботу», – наголосив Богдан Євстафійович.

Координатор проекту Сергій Денисенко подякував Ужгородській міській раді за довіру створити такий сучасний паспорт міста. Відомо, що книгу презентують гостям міста і членам поважних делегацій і тому вона розійдеться по всьому світу, представлятиме Ужгород у різних країнах. «Більше року тому ми якось говорили, що вже назріла необхідність оновити фотоальбом, і ось уже є результат. – Це абсолютно новий за принципом формування проект, справді «народний альбом», таке не реалізовувалося в Ужгороді і не відомо, чи втілено десь взагалі. Запросили ділитися своїм баченням на сторінці у Фейсбук всіх, фотографій виклали дуже багато, потім тривала робота з відбору, сортування, макетування книги, підготовка тексу. Книгу умовно розділили на 5 частин, тем. І це не путівник, тому абсолютно всі об’єкти Ужгорода не представлені. Відштовхувалися насамперед від фото. Проте довелося відмовитися від багатьох світлин, бо вони буди технічно неякісні, деякий матеріал необхідно було дозняти. Вдячний кожному фотографу, у тому числі й за оперативність. Працювати було приємно і легко, думаю, зробимо ще якісь проекти, адже фотографії люблять, щоб їх друкували. Скажімо, фото, яке винесено на обкладинку, навіть на комп’ютері не вигравало так, як, лігши на папір. Лише після друку стало видно срібло, яким віддзеркалює бруківка, яким налита ніч. Загалом можу сказати: мені не соромно за цю книгу», – сказав Сергій Денисенко.

Реклама

Керівник мистецького центру «Кубло» Тетяна Смріга теж відзначила, наскільки важливо, коли замовник, а в цьому випадку Ужгородська міська рада, довіряє виконавцям, подякувала всім, зокрема і перекладачам, яким було важко з «настроєвими», як і фото, текстами. Розповіла, що найважливішим для робочої групи, яка формувала видання, було відобразити в ній любов до Ужгорода – його вуличок, будівель, мешканців, поділитися нею і це, очевидно, вдалося.

Дизайнер видання Артур Рущак відповів на запитання щодо фото, винесеного на обкладинку – у членів робочої групи була одностайна думка, що воно найбільш емоційне, «атмосферне», найяскравіше передає старовинний дух Ужгорода.

Реклама

На завершення презентації усі автори, чиї світлини увійшли до книги, отримали примірники і зробили фото на згадку.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно