Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівський державний університет плекає не тільки фахівців, але й науковців

Мукачівський державний університет плекає не тільки фахівців, але й науковців

Мукачівський державний університет плекає не тільки фахівців, але й науковців
Сьогодні професорсько-викладацький склад в Мукачівському державному університеті нараховує 379 осіб, з яких 41 доктори наук, професори, 107 кандидатів наук, доцентів; 379 працівник виконує...

Сьогодні професорсько-викладацький склад в Мукачівському державному університеті нараховує 379 осіб, з яких 41 доктори наук, професори, 107 кандидатів наук, доцентів; 379 працівник виконує науково-дослідну роботу. Науковцями інституту за 2009 рік видано 9 монографій, 10 навчальних посібників та 1 підручник з грифом МОН, опубліковано 220 статей у провідних наукових журналах України, з них 141 у фахових виданнях та 3 за кордоном. У 2009 році 9 викладачів Мукачівського Держуніверситету захистили кандидатські дисертації та отримали диплом кандидата наук. 11 аспірантів та 1 докторант навчаються за цільовими направленнями в інших вузах України, 55 викладачів є здобувачами. Науковці інституту разом із студентами взяли участь у 7 міжнародних та національних виставках і конкурсах. Подано 4 заявки на винаходи та корисні моделі в Україні, отримано 8 патентів на винаходи та 4 патенти на корисні моделі.

ВІДЕО ДНЯ

В університеті проводяться наукові роботи, зокрема: інноваційна діяльність і впровадження у практику новітніх технологій;інтеграція навчального процесу і наукової діяльності. Успішно виконуються науково-дослідні роботи по розробці нових матеріалів і сучасних технологій; моделюванню технологічних процесів та математичній обробці баз даних; по удосконаленню організації та управління фінансово-економічними процесами в сучасних умовах; по проблемах маркетингу та бізнесу на сучасному етапі розвитку продуктивних сил України; з вивчення питання суспільно-політичного життя України; з дослідження суспільно-економічних аспектів розвитку економіки регіону; територіального управління; господарської ефективності природно-ресурсного забезпечення; міжгалузевих комплексів; по дослідженню психологічного аспекту навчального спілкування; по оптимізації тренувального процесу на етапі спортивного вдосконалення.

За звітний період науковцями університету підготовлено та проведено 15 семінарів та круглих столів різного рівня та 6 конференцій, з яких 2 міжнародні, провідними з яких є: ХІV щорічна науково-практична конференція “Інноваційні технології у вищій освіті: теоретичні та практичні аспекти”, міжнародна науково-практична конференція «Роль підприємництва та неурядових організацій в розвитку міжнародного та міжрегіонального співробітництва на основі маркетингу» за участю представників Угорської асоціації маркетингу, науково-практичний семінар до Дня маркетолога “Особливості маркетингової діяльності підприємств в сучасних умовах, студентська науково-практична конференція “Практика як складова якісної підготовки майбутнього педагога”, Міжнародна науково-практична конференція “Вплив маркетингового менеджменту на соціально-економічний розвиток міста, регіону, країни” за участю представників університету прикладних наукових досліджень м. Тілбург, Нідерланди, а також науково-практична конференція, присвячена Міжнародному Дню студента “Проблеми та перспективи розвитку студентського самоврядування у вищій школі”.

Реклама

Значна частина експериментальних розробок виконана вперше, не має аналогів в Україні та за кордоном і представляє значний практичний інтерес при конструюванні багатофункціональних приладів аналітичного приладобудування.

Новизна та високий рівень технічних розробок пiдтвердженi отриманими дипломами, золотою та срібною медалями на міжнародних і національних виставках: Міжнародному форумі-виставці “OPTICS-EXPO–2009” м. Москва (РФ); Всеукраїнському конкурсі “Винахід–2008” (винахід “Спосіб вимірювання концентрації газів” було визнано кращим у галузі машинобудування та приладобудування); Всеукраїнському конкурсі “Інноваційний прорив”–2009. Розробки Мукачівського державного університету в галузі приладобудування “Оптичні сенсори газів” та “Інфрачервоні джерела випромінювання” представлені на Всеукраїнському Інтернет-конкурсі “Вітчизняні прикладні науково-технічні розробки для малого та середнього бізнесу” з метою їх комерціалізації.

Реклама

Василь Кабацій, проректор з наукової роботи МДУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно