Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відкрили пам’ятний знак борцям за свободу і незалежність України

В Ужгороді відкрили пам’ятний знак борцям за свободу і незалежність України

В Ужгороді відкрили пам’ятний знак борцям за свободу і незалежність України
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 17 жовтня, біля ректорату Ужгородського національного університету на площі Народній урочисто відкрили пам’ятний знак борцям за свободу і незалежність України. Участь у відкритті взяли міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка, викладачі і студенти УжНУ, голова Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих Іван Коршинський, військовий капелан.

Пам’ятний знак – своєрідний подарунок місту від університету, який саме цими днями святкує 72-гу річницю з дня створення. Як зазначають в Ужгородській міськраді, рішення про погодження пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України» погодили члени виконкому Ужгородської міської ради, із проханням встановити його біля будівлі ректорату звернувся Ужгородський національний університет.

Реклама
Читайте також:
В УжНУ влаштували «День відкритих дверей»

«Протягом багатьох історичних епох український народ прагнув до незалежності. Тисячі людей мріяли, аби їхні діти, онуки і правнуки жили у вільній країні. І вже тепер ми з вами маємо цю втілену мрію – вчимося, працюємо і діємо на благо нашої Батьківщини. Але варто пам’ятати, що усім цим ми завдячуємо бійцям, які не шкодували себе у боротьбі за наше світле майбутнє. І символічно, що саме біля університету встановлюємо цей знак. Адже пам’ятаємо і Крути, і Красне Поле, і Революцію Гідності, де студентство було рушійною силою змін. Тепер, проходячи повз цей знак, наша молодь, гості Ужгорода, інтелігенція будуть мати можливість покласти квіти і вшанувати пам’ять тих, хто боровся за незалежність вільної європейської України», – зазначив на відкритті пам’ятного знаку міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Реклама

Камінь, який використали для монументу, привезли з села Камʼяниця Ужгородського району, розробляв проект науково-педагогічний колектив кафедри міського будівництва і господарства УжНУ. Отож в Ужгороді з’явилося ще одне символічне місце, яке нагадує нам, що Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно