Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатський студент став безхатченком

Другокурсники спеціальності "Соціальна робота" УжНУ провели соціальний експеримент із метою з’ясувати, чи знають ужгородці, куди бездомним звернутися за допомогою.
Представлення відеоролика відбулося під час відзначення професійного дня соціального працівника, яке святкують у першу неділю жовтня.

ВІДЕО ДНЯ

За сценарієм, хлопець (роль виконав студент Владислав Зінорук) залишився на вулиці (мати померла, батько не повернувся із заробітків, тітка вигнала з дому й змінила замки) і просить допомоги на пішохідному мості в Ужгороді.

Герой просить не матеріальної підтримки, а хоче дізнатися, у яку службу звернутися, де переночувати.

Реклама

У результаті експерименту юні соціальні працівники з’ясували, що в Ужгороді чимало небайдужих людей – на проблему відгукнулося досить багато містян. Здебільшого пропонували гроші (за 45 хвилин зібрали 400 грн), їх буде спрямовано на благодійність.

Перехожі також радили повідомити про інцидент поліції, соціальним службам, шукати допомоги в "Червоному хресті", а один чоловік узагалі запросив жити до себе.

Реклама

"Під час соціального експерименту багато хто рекомендував, куди піти, але не діяв. У таких ситуаціях найважливіші вчинки", – прокоментувала кандидат соціологічних наук, доцент Анна Попович.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно