Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як мер Ужгорода диктант писав

Як мер Ужгорода диктант писав
ВІДЕО ДНЯ

Учні ужгородських шкіл сьогодні долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Зокрема, у Лінгвістичній гімназії імені Т. Г. Шевченка взяли участь у марафоні 26 школярів. Це переважно дев’ятикласники, для яких, серед іншого, це можливість випробувати себе, перевірити знання перед державною підсумковою атестацією, яка теж проходитиме у формі диктанту.

Крім того, виявили бажання писати радіодиктант кілька учнів 7-го класу та двоє вчителів, – повідомляє прес-служба Ужгородської міськради. Переможців оголосять у грудні в ефірі «Українського радіо» та надішлють їм символічні призи – книги.

Реклама

До речі, сьогодні після завершення засідання сесії міської ради журналісти вирішили перевірити на знання української мови й Ужгородського міського голову Богдана Андріїва і попросили написати під диктовку одне речення, усе фіксували на камеру. Результат – міський голова не зробив жодної помилки.

Нагадаємо, сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, вже традиційно в Україні провели радіодиктант національної єдності. Це сімнадцятий за ліком радіодиктант і цьогоріч він проходив під девізом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно