Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

«Переселенська блуканина» в Ужгороді

«Переселенська блуканина» в Ужгороді
ВІДЕО ДНЯ

У четвер, 16 листопада, за ініціативи радника Мінсоцполітики з питань ВПО на Закарпатті Анжели Бабкіної, відбулося неформальне засідання-гра «Переселенська блуканина»  за участі представників громадських організацій, які сприяють вирішенню проблем внутрішньо переміщених осіб у краї, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД.

Презентуючи проект, Анжела Бабкіна зазначила, що «Переселенська блуканина», яка викликала жвавий інтерес та неоднозначну дискусію у суспільстві, в ігровій інтерактивній формі показує шлях людини, яка вирішила виїхати з окупованих земель до України та має намір інтегруватися у суспільство, а також,  які перешкоди доводиться їй долати на цьому шляху.

Реклама

Фішка в тім, що кожен учасник гри  може через власні  відчуття пережити ті проблеми та страхи, які переживає  внутрішньо переміщена особа. «Саме з цією метою і створена гра, – продовжує Анжела Бабкіна. – Пройти шлях переселенця може одночасно 5 осіб, які потраплять у ситуації, в яких опиняються внутрішньо переміщені особи в реальному житті. А таких проблем чимало: це й відсутність житла, роботи, отримання соціальних виплат тощо».  

Настільна соціальна гра «Переселенська блуканина», на думку її розробників, є одним із способів поговорити про ці проблеми.  Це – симуляція досвіду 1,6 мільйона українців з числа ВПО, яка повинна сприяти розумінню суспільством та владою проблем переселенців та подоланню стереотипів про них.

Реклама

Учасниками неформатного засідання стали представники громадських організацій «Закарпаття – Донбас»,  «Неємія», «Справа Кольпінга в Україні», «Закарпатська громада», благодійних фондів «Обнова» та «Карітас», які упродовж гри озвучили ті проблеми, з якими стикаються внутрішні переселенці у Закарпатській області.

У рамках заходу заступник директора  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Лариса Фучко поінформувала присутніх про можливість отримання ВПО безоплатної правової допомоги та реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Автор: Оксана Дудаш

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно