Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Католицький День святого Миколая: історія і традиції свята

Католицький День святого Миколая: історія і традиції свята

Щорічно 6 грудня весь католицький світ відзначає День святого Миколая. 19 грудня православні християни святкують День святого Миколая, а ось католицьке свято відбувається на 13 днів раніше, тобто 6 числа. Саме з католицького Дня святого Миколая в європейських країнах починаються різдвяні свята. А в Україні 6 грудня – це ще й День Збройних Сил країни.

ВІДЕО ДНЯ

Святий Миколай вважається чудотворцем, захисником невинно засуджених, покровителем мандрівників, моряків, торговців і, звичайно ж, улюбленим святим дітей.

Історія свята: католицький День святого Микола

Реклама

Святий Миколай жив у ІІІ-ІV століттях на території сучасної Туреччини. З юних років Миколай присвятив себе служінню Богові, був єпископом міста Міри. Під час гонінь і переслідувань християн Миколая було ув’язнено, і він провів у в’язниці 8 років, продовжуючи проповідувати християнство.

Католицький День святого Миколая: історія і традиції свята – 01
Реклама

Вся земне життя святого є уособленням добрих діянь, спрямованих на інших людей, а також безлічі чудес, якими відомий святий Миколай.

День святого Миколая у католиків – традиції свята

Про добрі діяння святого Миколая в народі ходить безліч переказів, які збереглися і до наших часів. Відомо, що, будучи єпископом, Миколай виступив на захист невинно засуджених людей і запобіг їх страті. Успадкувавши багатство батьків, роздав його убогим і знедоленим. Також дарував дітям їжу, солодощі та підкладав монетки у виставлені за поріг черевики.

Реклама
Читайте також:
Долучіться до доброї справи: подаруйте дітям радість

Звідси в Європі пішла традиція, що збереглася і до наших днів, на католицький День святого Миколая підкладати дітям у взуття і шкарпетки солодощі, горіхи, мандарини і подарунки. Але така нагорода у переддень Різдва очікує тільки хороших і добрих дітей. А на неслухняних чекають покарання й різки, тому діти, бажаючи бути гідними подарунків, намагаються поводитися добре і не пустувати.

До речі, саме католицький святий Миколай став прообразом Санта Клауса, знаменитого доброго старого в червоному ковпаку, який напередодні Різдва приїжджає на санях, запряжених оленями, пробирається в будинки через каміни і приховує свої подарунки в спеціально приготовлені для цього шкарпетки, розвішані по дому на ніч.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно