Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вчителів для закарпатських шкіл із мовами навчання нацменшин готуватиме філфак УжНУ

Вчителів для закарпатських шкіл із мовами навчання нацменшин готуватиме філфак УжНУ

Ще у вересні, одразу після прийняття нового закону «Про освіту», в Ужгородському національному університеті розпочали роботу над імплементацією норм в освітні програми підготовки майбутніх викладачів. Стартували із розробки програми «Українська мова і література у школах з викладанням мовами нацменшин».

ВІДЕО ДНЯ

Наразі вже затверджено три нові світні програми, на яких зможе навчатися вдвічі більше студентів, ніж торік.

«Ми мали 45 місць, тепер маємо 90. Перша освітня програма називається «Українська мова та література в закладах загальної та середньої освіти з викладанням мовами національних меншин», друга – це «Українська мова та література та англійська мова та література», адже ми розуміємо, що в сучасному світі філолог не може бути одномовним, а третя – «Літературна творчість, документознавство та інформаційна діяльність» у розрізі спеціальності «Філологія», – розповідає Галина Шумицька, декан філологічного факультету.

Реклама

Також уже розроблено магістерську програму зі спеціальності «середня освіта» спеціалізації «Українська мова і література для шкіл з викладанням мовою національних меншин».

Як розповідає Валентина Барчан, завідувач кафедри української літератури, ця програма розрахована як на випускників бакалавратури філологічного факультету, так і на тих випускників, які закінчили інші факультети, інші спеціальності. Тобто можуть вступати на цю спеціалізацію перехресно.

Реклама

Така магістерська підготовка, тривалістю 16 місяців, буде доступною також і для викладачів, що уже працюють, і передбачатиме денну й заочну форми навчання. Хорошими спеціалістами, кажуть в університеті, зможуть стати й ті особи, які погано володіють українською мовою при вступі. Докладніше – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно