Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття виграло проект на реставрацію Невицького замку

Закарпаття виграло проект на реставрацію Невицького замку

Закарпатська область отримає 11,2 мільйони гривень на першу чергу невідкладних робіт із реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку. Такі результати конкурсу на проекти у сфері туризму і рекреації, проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Левову частку грошей (а саме 10,7 млн. грн.) виділить Державний бюджет України в рамках фінансування проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу, ще 500 тис. грн. виділить обласний бюджет Закарпаття. Кошти очікуються в кінці першого кварталу цього року.

ВІДЕО ДНЯ

– Проект, зокрема, передбачає реставрацію центральної вежі з повною заміною покрівлі та укріпленням дерев’яних конструкцій, будівництво оглядового майданчика, укріплення стін вежі, реставрацію малої вежі, консервацію руїн замку, впорядкування та благоустрій території, встановлення системи зовнішнього освітлення тощо, – повідомляє Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Ініціювати реставрацію цього об’єкта, який вважається однією з туристичних перлин Закарпаття, ми змогли тільки минулої осені – після того, як замок було повернуто на баланс області.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Г.Москаль своїм розпорядженням передав Невицький замок в оперативне управління профільному підрозділу Закарпатській ОДА – управлінню культури.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно