Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Двом туристам довелося ночувати на вершині гори

Двом туристам довелося ночувати на вершині гори
ВІДЕО ДНЯ

Одразу два випадки загублення людей у горах трапилися 17 січня у Рахівському районі. О 08:00 до рятувальників надійшла інформація  про двох заблукалих відпочивальників, мешканців м. Харків (1974 та 1979 р. н.), в районі г. Петрос.

Як стало відомо, туристи піднялися на вершину г. Петрос ще напередодні, 16 січня. Вже під час спуску з гори в цій місцевості спостерігалося погіршення погодних умов – посилення вітру, лавинонебезпека та майже нульова видимість.

Реклама

Вони вирішили залишитися на ночівлю у горах. Туристи заночували у невеличкій капличці, що розташована на вершині гори. Вже вранці, 17 січня, туристи звернулися по допомогу до рятувальників.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено фахівців Лазещинського гірського пошуково-рятувальногно відділення у складі 5 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки. О 13:50 рятувальники дісталися до місця перебування туристів. Медичної допомоги вони не потребували. Далі розпочали спуск із гори. О 18:55 вони дісталися до урочища Козьмещик, де туристи залишилися на ночівлю й вранці 18 січня відбули до постійного місця свого проживання.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті туристка побачила гірського привида

Ще одна людина загубилася також у Рахівському районі. Вже о 12:50 до рятувальників за допомогою звернулася 29-річна харків’янка, котра повідомила, що під час катання на лижах в районі курорту Драгобрат, вона втратила орієнтир і заблукала.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено троє рятувальників та одну одиницю техніки Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення. О 13:45 туристку знайшли  в районі полонини Крачуняска. Далі її було супроводжено до тимчасового її місця перебування. Медичної допомоги жінка не потребувала.

Реклама

Рятувальники вкотре звертаються до любителів гірського відпочинку з проханням на період погіршення погодних умов утриматися від походів у гори до покращення синоптичної ситуації та суворо дотримуватися правил поведінки людей у горах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно