Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Від завтра у Мукачеві розпочнуть вакцинувати дітей від кору

Вже від завтра вакцина бельгійського виробництва буде в наявності в медичних закладах міста і медики почнуть вакцинувати малечу міста. На черговій сесії Мукачівської міської ради прийнято рішенням щодо зміни до програми, яким буде виділено кошти з міського бюджету для послуги з вакцинації дітей. З відповідною ініціативою виступив міський голова Андрій Балога. За уточнення початку щеплювальної кампанії у Мукачеві батькам необхідно звертатись до сімейних лікарів за місцем проживання. Вакцинуватимуть малечу безкоштовно згідно календаря щеплень та організовані дитячі колективи (школи, садочки) в приміщенні поліклініки.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі вакцини, яку медичні заклади мають отримувати за кошти державного бюджету – відсутня, а терміни її поставки – невідомі. Цьогоріч її заклади не отримували, тому влада міста вирішила коштом міського бюджету вирішити цю проблему, – повідомляє Мукачівська міськрада.

Читайте також:
Угорщина надасть Закарпаттю вісім тисяч вакцин від кору як гуманітарну допомогу
Реклама

В подальшому, у разі не вирішення проблеми імунопрофілактки на державному рівні міською владою будуть вживатися заходи щодо її вирішення з метою убезпечення містян від керованих інфекційних захворювань.

Наразі рівень вакцинації від кору по місту становить 82,4 % серед дітей до року та 75% до 6 років. Низьким залишається відсоток вакцинованих серед дітей старше 9 років та становить близько 45%.

Реклама

З початку року в місті на кір захворіло 6 осіб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно