Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгородському держлісгоспі дали відповідь, чи причетні вони до вирубки дерев на "Шахті"

В Ужгородському держлісгоспі дали відповідь, чи причетні вони до вирубки дерев на "Шахті"

У зв’язку із повторною хвилею незадоволення мешканців міста Ужгорода щодо проведення вибіркової санітарної рубки у кварталах 10 та 11 Ужгородського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» (біля мікрорайону Шахта), є інформація про наступне.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє адміністрація Ужгородського держлісгоспу, наприкінці 2017 року відбулася зустріч працівників підприємства та представників громадськості, на якій обговорено питання проведення санітарної рубки у кварталах 10,11 Ужгородського лісництва. За результатами  зустрічі прийнято спільне рішення про припинення заготівлі деревини на даних ділянках. Разом із цим підприємство залишило за собою право вивезення із лісу вже заготовленої деревини та видалення небезпечних та завислих дерев.

Враховуючи несприятливі погодні умови (дощі протягом грудня 2017 – початку січня 2018 року), лісгосп мав можливість завершити вивезення заготовленої деревини, очищення території лісосіки від небезпечних та завислих дерев лише у другій половині січня 2018 року. Крім того, враховуючи завершення робіт на даній ділянці лісового фонду, підприємством вже проведено рекультивацію трелювальних волоків та доріг (засипано колії від вантажного транспорту щебенем та проведено вирівнювання поверхні доріг трактором).

Реклама

Станом на 26 січня 2018 року всі роботи по заготівлі деревини у кварталах 10 та 11 Ужгородського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» (біля мікрорайону Шахта) завершені. Із запланованого до заготівлі обсягу деревини 1056 м.куб лісгоспом фактично заготовлено 366 м.куб. Нова рубка не відводилася і не планувалася без обговорення та погодження громади.

Раніше повідомлялось, що у передмісті Ужгорода вирубували здорові дерева.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно