Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Світовий Банк виділив Закарпаттю понад 6 мільйонів доларів

Захворювання серця є однією з найчастіших причин смертності у світі. В Україні на них страждає 68% з усього населення. У Закарпатській області за 2017 рік зареєстрували понад 600 тисяч хворих.

ВІДЕО ДНЯ

У 2015-му році обласна рада уклала угоду з Міністерством охорони здоров’я України і отримала додаткову субвенцію з державного бюджету на профілактику та лікування серцево-судинних захворювань.

Проект фінансується з міських бюджетів – це субвенція майже 730 тисяч та Світовим Банком, який надав понад 6 з половиною мільйонів доларів. Головна мета – розвиток кардіологічної служби в області та зниження показників захворюваності й смертності.

Реклама

"На сьогоднішній день зроблено наступні заходи: придбано 22 автомобілі швидкої допомоги повноприводні, які розподілені у майже всі населені пункти, де знаходяться пункти швидкої допомоги гірських районів. Закуплено для кардіодиспансеру ехокардоскопічний апарат, 2 автоклава, – розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Іван Гуштан. – Наразі закуплені і знаходяться на стадії монтажу два ангіографічні апарати і джерела безперебійного живлення".

У рамках проекту також розпочали роботу Школи здоров’я при сімейних амбулаторіях. Інформують населення про причини, профілактику та лікування серцево-судинних захворювань. Більше – у сюжеті.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно