Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як врегулювати питання «пересічки», радилися учасники круглого столу в Ужгороді

Як врегулювати питання «пересічки», радилися учасники круглого столу в Ужгороді

ВІДЕО ДНЯ

У п’ятницю, 2 лютого, в Закарпатській ОДА відбулося засідання круглого столу на тему «Особливості експлуатації транспортних засобів на іноземній реєстрації». Захід організовано Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області у рамках право правопросвітницького проекту «Я маю право!» та у відповідь на звернення Романа Цендри – головного редактора видання «ПП Громадянська Позиція в Закарпатській області».

Серед учасників – представники юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», Закарпатської митниці ДФВ, облдержадміністрації, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, громадськості та адвокати

Реклама

Як зазначив Р. Цендра, зважаючи на величезну кількість мешканців Закарпаття, які користуються автотранспортом на іноземних номерах, урегулювання проблем, з якими вони стикаються, вкрай важливе. Адже їхнє невдоволення існуючими правилами: «пересічка», розмитнення, штрафні санкції за прострочку і т.ін. може призвести до соціального вибуху та загрожувати національній безпеці.

Представники Закарпатської митниці кажуть, що це – проблема Всеукраїнського масштабу, а  таке число «пересічників» фактично блокує нормальну роботу пунктів пропуску. «Кількість ввезених автомобілів збільшується, соціальна напруга зростає і це зачіпає інтереси національної безпеки, – каже в.о. заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич. – Тому нам потрібно спілкуватись і налагоджувати діалог, шукати вихід із ситуації в правовому полі». Власники авто з іноземною реєстрацією повинні обов’язково вивозити транспортні засоби за межі митної території України у визначені терміни. У разі порушення встановленого строку транзиту митницею, у відповідності до ст. 470 МКУ, складається протокол про порушення митних правил. Перевищення встановленого строку  не більше ніж на одну добу тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі – 170 грн., не більше ніж на 10 діб – 3400 грн., більше ніж на десять діб, або втрата транспортних засобів – 8500 грн.  

Реклама

Адвокати розповіли про власну практику захисту власників «іноземних» автівок від штрафних санкцій та звернули увагу учасників засідання ще на одній проблемі: дедалі частішими стають випадки, коли на людину оформляють автомобіль на іноземних номерах без її відома.

Своє бачення вирішення проблеми висловили всі учасники засідання, зійшовшись у думці про необхідність інформування громадян, які перетинають кордон, про правові наслідки придбання автомобіля на іноземній реєстрації, та врегулювання цієї проблеми на законодавчому рівні

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно