Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Наслідки опадів: в одній із закарпатських річок вода вже вийшла на заплаву

Наслідки опадів: в одній із закарпатських річок вода вже вийшла на заплаву

Протягом дня 3 лютого по області продовжувались опади: дощі, в горах місцями мокрий сніг 5 – 15мм. На більшості постів в басейнах річок Уж та Латориця продовжувалось зниження рівнів. В верхів’ях р.Ріка, Боржава, Тересва відмічається відновлення підвищення рівня. На Тисі на ділянці Рахів – Тячів інтенсивність підвищення рівнів знизилась.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільш небезпечна ситуація утримується в нижніх течіях Боржави, де вода вийшла на заплаву, – повідомляє БУВР Тиса.

На р. Ріка в с. Липча Хустського району на аварійно-небезпечній ділянці дамби, пошкодженої грудневим паводком 2017 року, працює аварійна бригада 5 чоловік із мешканців с. Липча Хустського району та аварійна бригада Виноградівського МУВГ чисельністю 13 чоловік та 2 одиниці автотранспорту управління.

Реклама

Проводиться укладання мішків з піском для посилення тимчасової дамби в районі улаштування напівзагати. По довжині 40 м водозахисної дамби виконується уположеня та укріплення укосів з вистелюванням поліетиленової  плівки площею 300 м2, з подальшою пригрузкою мішками з сипучим матеріалом, що захистить водозахисну дамбу від подальшого розмиву. Роботи тривають.

Читайте також: На Закарпаття насувається циклон

Реклама

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах. Приведено у підвищену готовність техніку та аварійні бригади, інструмент та спорядження. Ведеться спостереження на аварійно-небезпечних ділянках.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р. Тису. Працюють 3 насосних станції Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 130 800 м3, з початку року понад 13,4 млн. м3 паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.

Вночі очікується часом мокрий сніг та сніг, місцями сильний. Вночі та вранці місцями туман, ожеледь, хуртовини, складні відкладення. На дорогах гірської частини території області ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с, вночі місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1° тепла – 4° морозу, в горах місцями вночі до 7° морозу. Протягом ночі на річках області буде утримуватися підвищена водність. В нижній течії Боржави продовжиться вихід води на заплаву.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно