Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У мерії Ужгорода дискутували про майбутнє двох територій міста

У мерії Ужгорода дискутували про майбутнє двох територій міста

У мерії Ужгорода дискутували про майбутнє двох територій міста

Сьогодні, 7 лютого, в Ужгородській міській раді пройшли громадські слухання щодо детального плану двох територій: перша обмежена вулицями Швабською, Юлії Жемайте, Степана Добоша, Перемоги, Андрія Новака, а друга – обмежена вулицею Митною, площею Дружби Народів, Студентською набережною до спортивної зони УжНУ. Обидва проекти вже обговорювалися раніше, до них вносили зміни, враховуючи доповнення і зауваження.

ВІДЕО ДНЯ

Проект біля вулиці Швабської сьогодні представляли від розробника ТОВ «ПБК Закарпатреконструкція», зазначалося, що йдеться про територію колишнього хлібокомбінату. Планується багатоквартирна забудова і одним із питань було те, що заїзд із вулиці Бічної занадто вузький і потрібно домовлятися з власниками ділянок про облаштування заїзду з боку Швабської. Жінка, яка сьогодні була на громадських слуханнях, додала, що в зоні майбутнього проїзду знаходиться також колишній гуртожиток хлібозаводу, де зараз 4 квартири. Ще кілька ужгородців написали звернення, що по їхніх ділянках планується проходження «червоної лінії» забудови, – зазначає Ужгородська міська рада.

Головний архітектор міста Олег Боршовський наголосив, що всі ці питання потрібно врегулювати протягом тижня на узгоджувальній раді, без вирішення забезпечення людей житлом та інших питань проект детального плану не буде подано на затвердження сесії міськради.

Реклама

Дискусія виникла сьогодні і щодо другої території – біля вулиці Митної і Ротарі скверу. Проект розробляло ТОВ «Наша спадщина». Зазначалося, що міський голова Богдан Андріїв наполягає: зона парку не повинна зменшитися, тобто про розміщення парковок на зеленій території не може бути мови. Крім того, нещодавно на зустрічі, проведеній із проектантом, домовилися, що забудовник відновить знищену при підведенні газогону та інших роботах доріжку і зелені насадження. Через ці, зокрема, зауваження до проекту було чимало доповнень під час двох засідань містобудівної ради, питання зняли з обговорення під час раніше оголошених громадських слухань.

Заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок наголосив: «Для людей, яким там пропонуватиметься придбати житло в багатоповерхівці, для їхніх дітей і для всіх мешканканців міста потрібно зберегти парк. Необхідно, щоб забудовник підписав додатковий договір про відновлення знищеної території, встановлення меж парку та загалом врегулювання спірних питань щодо допущених у парку порушень. Без цього проект детального плану території не буде внесено на розгляд сесії».

Реклама

З умовою, що протягом тижня всі спірні питання буде вирішено, на сьогоднішніх громадських слуханнях обидва проекти підтримали голосуванням.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно