На «Ужгородській палачінті» урочисто розрізали перший млинець
Відсьогодні у Боздоському парку стартував триденний гастрономічний фестиваль «Ужгорська палачінта».
Із 12:00 на території парку розгорнулися кілька локацій – м′ясної та молочної продукції, бджільництва, виноробів, хендмейду та безпосередньо гастрономічний ряд з головною стравою свята – млинцями, – інформує Ужгородська міська рада.
РекламаО 16:00 на головній сцені фестивалю урочисто розрізали і продегустували перший млинець. Рум′яну палачінту на золотій палачінтовці презентували минулорічні переможці гастрономічних змагань – газдині з Руху підтримки закарпатських військових.
«Ми з радістю й цього року беремо участь у фестивалі й дуже націлені на перемогу. Свої найсмачніші млинці тепер презентуємо на локації «БЛІНдаж», куди радо запрошуємо усіх охочих поласувати волонтерськими палачінтами», – зазначила на відкритті свята лідер Руху закарпатських військових Галина Ярцева.
РекламаВже сьогодні закарпатські кухарі пропонували у своїх наметах спробувати млинці з понад трьома десятками начинок на будь-який смак. Окрім того, традиційна фестивальна кухня не обійшлася без шашлику, рульки, ковбас, бограчу, печеної та смаженої картоплі, поливок, домашніх соленостей, соусів, солодощів…
А вже завтра на святі відбудеться довгоочікуваний конкурс на найсмачнішу палачінту 2018 року. Головним же суддею стане переможець телевізійного проекту «МайстерШеф» Володимир Троцький, який спеціально завітав в Ужгород для участі у змаганнях.
Поки перші гості дегустували й смакували, організатори фестивалю вже майстрували зимову Мару, яку спалять в останній день фестивалю 11 лютого.