Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття отримало від Угорщини медичне обладнання для 57 сімейних амбулаторій та ФАПів

Закарпаття отримало від Угорщини медичне обладнання для 57 сімейних амбулаторій та ФАПів

Закарпаття отримало від Угорщини медичне обладнання для 57 сімейних амбулаторій та ФАПів

У четвер, 15 лютого, представники угорського уряду передали Закарпатській обласній організації «Червоного Хреста» як гуманітарну допомогу обладнання для 57 сімейних амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів області.

ВІДЕО ДНЯ

Загальна вартість гуманітарного вантажу – понад 120 тисяч євро (близько 4 мільйонів гривень). У переліку обладнання: сучасні комп’ютери з програмним забезпеченням, тонометри, офтальмоскопи та отоскопи, вимірювачі цукру, холестерину, ваги для немовлят, холодильники для зберігання медпрепаратів, сумки-холодильники для вакцин та інше устаткування.
З угорського боку участь у передачі взяли уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа та керівники двох консульських установ, що працюють в області. Закарпаття представляли Геннадій Москаль та народний депутат Василь Брензович, котрий ініціював цю гуманітарну акцію.

– Забезпечення первинної медичної допомоги в селі є одним із ключових питань медицини області, – зазначив Г.Москаль. – Закарпаття має найбільшу частку сільського населення по Україні. І від того, як оснащене робоче місце сімейного лікаря, залежить своєчасність і якість надання медичної допомоги, здоров’я, а подекуди й життя пацієнтів. Це не перша допомога, яку ми отримуємо від угорського уряду, і за яку висловлюємо щиру вдячність.

Реклама

– Угорщина була і є добрим сусідом для України, – наголосив Іштван Грежа. – Ми промоніторили ситуацію з амбулаторіями в п’яти районах Закарпаття і відгукнулися на прохання пана Брензовича допомогти оснастити їх для якісної діагностики та лікування закарпатців. Наша країна й надалі підтримуватиме дружні стосунки з Україною і завжди відкрита для співпраці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно