Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Ужгорода прибули провідні регіональні журналісти з усієї України

До Ужгорода прибули провідні регіональні журналісти з усієї України

До Ужгорода прибули провідні регіональні журналісти з усієї України
ВІДЕО ДНЯ

15 та 16 лютого в Ужгороді відбувся прес-тур Представництва Європейського Союзу в Україні та МГО "Інтерньюз-Україна" – "Європейська Україна: інсайти та ідеї". У прес-турі взяли участь 16 медійників провідних регіональних ЗМІ з Івано-Франківська, Одеси, Херсона, Львова, Турки, Ужгорода, Мукачева. 

Прес-тур розпочався з візиту до ОСББ "Наш дім – Ужгород", який розташований на вулиці Минайській. Там журналісти поспілкувались з головою об’єднання Миколою Щербою, який поділився досвідом того, як можна за допомогою ґрантової підтримки та коштів міського бюджету навести лад у багатоповерхівці та вирішити спільні актуальні проблеми жителів. Зокрема, їм вдалось встановити енергозберігаючі вікна у під’їздах та оновити дах.

Реклама

Опісля представники регіональних медіа поспілкуватись з кандидатом на посаду члена Центральної виборчої комісії, експертом МГО "Інтерньюз-Україна" Євгеном Радченком. Він розповів про основні проблеми виборчої системи в Україні та про те, яким шляхом Україна має піти, щоб удосконалити процес виборів та зменшити рівень політичної корупції під час виборів.

Експерт "Інституту політичної освіти" Володимир Феськов в рамках прес-туру звернув увагу журналістів на реформі децентралізації. Під час дискусії він наводив інформацію про те, як проходить процес створення об’єднаних територіальних громад в Україні та про те, з якими проблемами стикаються сільські голови до створення ОТГ та які проблеми малих населених пунктів вирішує ця реформа. 

Реклама

У п’ятницю, 16 лютого, журналісти відвідали Ужгородське учбово-виробниче підприємство №2 Українського товариства глухих. Підприємство займається пошиттям спецодягу, зокрема, рятувальних жилетів для виробників з Швеції та Нідерландів. Директор Наталія Марценюк розповіла, як їй вдалось знайти іноземних замовників для підприємства та які особливості роботи з людьми з інвалідністю.

Затим Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар розповів журналістам про особливості енергетичної реформи та про те, які тенденції наразі спостерігаються у сфері енергетики. Зокрема, вагому частину розмови він присвятив відновлювальній енергетиці та питанню енергонезалежності.

Завершив прес-тур представник МГО "Інтерньюз-Україна" Володимир Єрмоленко, який наголосив на тому, що журналісти повинні всебічно розкривати інформацію про реформи та європейську інтеграцію України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно