Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Програма обміну: студенти УжНУ гостюватимуть у Маріуполі

Програма обміну: студенти УжНУ гостюватимуть у Маріуполі

19 лютого розпочалась програма обміну для студентів Ужгородського національного університету – GOXChange. Протягом 10 днів вони гостюватимуть у Маріуполі, де досліджуватимуть нове місто та створюватимуть власні фото-, відео- і текстові медійні проекти про нього. Найкращі з проектів будуть опубліковані у провідних національних та регіональних медіа.

ВІДЕО ДНЯ

Програму обміну створено, аби студенти з різних частин країни дізналися більше про українські міста, і тим самим позбулися стереотипів один про одного. Так, при анкетуванні про Маріуполь, студенти Ужгорода зазначили, що на їхню думку, місто Донеччини небезпечне, як й інші в регіоні.

Крім того, існують упередження щодо політичного та мовного питань. Утім, уже сьогодні, на спільній networking сесії молодь зі Сходу та Заходу встигли подружитися, виявивши, що їм однаково болять проблеми України і вже ж точно однакові в них студентські радості, – повідомляє прес-служба ректорату МДУ. Наступним етапом програми є створення  фото-, відео- та текстових проектів про Маріуполь, який ми не знали.

Реклама
Програма обміну: студенти УжНУ гостюватимуть у Маріуполі – 01

"Для пілотного проекту ми навмисно обрали дві умовно крайні точки нашої країни – Маріуполь та Ужгород. Нас не зупинила навіть логістика, адже студентам довелось провести більше 40 годин в дорозі. Впевнені, що ті зв’язки, які вже зараз розбудовуються між студентами різних міст, стануть початком міцної дружби та спільних проектів між регіонами України", – зазначає Юлія Федотовських, керівник програми GOxChange.

Реклама

Відкриття програми відбулось у Маріупольському державному університеті, де гостей зустріли студенти-учасники програми і керівництво університету. Ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов розповів історію становлення навчального закладу та підкреслив важливість подібних програм для культурного обміну та взаємозбагачення молоді з різних регіонів країни.

Також ректор познайомив учасників програми з історією заснування Маріуполя та побажав їм отримати максимум користі та задоволення від перебування у місті. "Ми дуже раді, що з’явилась програма, націлена не на міжнародні обміни – їх бо якраз вистачає і в нашому університеті, – а яка сприяє внутрішній інтеграції України", – зауважив Костянтин Балабанов, ректор Маріупольського державного університету.

У першій програмі обміну беруть участь Ужгород і Маріуполь. Для всіх учасників програма є безкоштовною. Програму здійснює громадська ініціатива GoEast разом з Маріупольським державним університетом та Ужгородським національним університетом за  підтримки European Endowment for Democracy та Міністерства молоді та спорту України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно