Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Студенти з Італії розповіли про навчання в УжНУ та закарпатські традиції

Студенти з Італії розповіли про навчання в УжНУ та закарпатські традиції

Ужгородський національний університет продовжує активно працювати у рамках європейської освітньої програми Erasmus+. Підписали ряд договорів із провідними навчальними закладами ЄС. Це дає змогу студентам та викладачам безкоштовно навчатися та стажуватися за кордоном.

ВІДЕО ДНЯ

Півроку тому до УжНУ за цією ж програмою на семестрове навчання приїхали дві італійки – Кьяра і Елена. Обидві навчалися в одному із найстаріших закладів Європи – університеті міста Падуя. В Ужгороді обрали кафедру слов’янської філології та світової літератури.

Кьяра КОСТАНТІНО, студентка з Італії

Реклама

"В Італії я навчаюся за спеціальністю «Сучасні мови для міжнародних відносин. Це дворічний ступінь. На бакалавраті в Падуанському університеті вивчала англійську і російську мови. На магістратурі – іспанську та російську".

Елена Поцца приїхала разом зі своєю подругою Кьярою. Зараз їй 23. Навчання в Україні, за її словами, було чудовим досвідом.

Реклама

Елена ПОЦЦА, студентка з Італії

"Російська мова дуже відрізняється від тих, які я вивчала раніше. Вона дає можливість поспілкуватися із представниками слов’янської культури. І, безперечно, знадобиться мені в майбутньому професійному розвитку та в роботі у сфері торгівлі".

Читайте також:
Програма обміну: студенти УжНУ гостюватимуть у Маріуполі
Реклама

Викладачі кафедри кажуть: з дівчатами доволі цікаво та легко працювати. Жодного бар’єру у спілкуванні не було. На парах вони охоче долучалися до розмови.

Кьяра та Елена вже завершили семестрове навчання в Україні і незабаром від’їжджають додому. Натомість до УжНУ приїхала нова студентка також з міста Падуя. Живе дівчина в Італії, але за походженням –  угорка.

Генріет ОНОДІ, студентка з Італії

"Півроку я навчатимусь в УжНУ на кафедрі угорської філології. Це чудова можливість удосконалити свої знання мови. Я хочу також побачити, як тут живуть люди, які в них традиції. Знаю, що Закарпаття – доволі мультикультурний край".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно