Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

«Кинути» учасників АТО. Цинічні рішення мукачівської влади

«Кинути» учасників АТО. Цинічні рішення мукачівської влади

До редакції інтернет-видання «PMG.ua» надійшло звернення першого заступника голови Закарпатської обласної організації політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка" Володимира Шубця.

ВІДЕО ДНЯ

У цьому зверненні він розповів про «цинічні рішення мукачівської влади, які стосуються учасників АТО». Далі подаємо текст звернення.

«Мукачево стало містом №1 в Україні щодо забезпечення прав учасників АТО. Про  написали в газеті партії «Єдиний центр», тиражем у 28 тисяч екземплярів, яку безкоштовно роздавали мукачівцям  на другу річницю «молодої команди» при владі. В газеті вихваляють міського голову, зокрема і за те, що: «Завдяки міській владі Мукачева та Андрію Балозі особисто 646 учасників АТО вже володіють правом отримання земельної ділянки в межах міста Мукачева. Згідно першого розподілу земельних ділянок, 228 учасників АТО вже отримали земельні ділянки на вулиці Берегівська-Бічна, а 420 на вулиці Івана Франка….. Місто стане першим в країні, яке виконає обов’язок перед нашими захисниками», – йдеться у публікації. 

Реклама

Але не все так чудово із земельними ділянками, які виділили в районі вулиці Франка Івана-бічна. Учасники АТО  ці землі оформити не можуть,  тому що  ділянки знаходяться на землях міністерства оборони та належать до Мукачівського військового полігону. Простіше кажучи, понад 400  учасників АТО міська влада та Андрій Балога цинічно обманули.  Невже військові, завдяки яким ми живемо на мирній землі, і повинні за їхній подвиг стати перед ними на коліна, заслуговують на те, щоб їх так  «кинули»? Учасники АТО, як ніхто інший має право на допомогу та підтримку від влади. І в першу чергу місцевої. Невже на все, на  що здатна місцева влада – влаштовувати показові дійства та псевдо вшанування героїв?

Не менш цинічним є розпорядження  міського голови, згідно якого   коштом програми «Додаткового соціально-медичного захисту мукачівців» 102 родини учасників бойових дій отримають від 5 до 10 тисяч гривень на ремонт житла. Загалом для цих потреб виділено 675 тис. гривень.  Невже 5-10 тисяч гривень, – це та сума, на яку заслужити учасники  АТО?!..

Реклама

 Вимагаю від влади негайно припинити дурити учасників АТО, виділити їм землі, згідно  чинного законодавства та всіх правових підстав. Якщо ж у місті малоземелля та нема фізичної можливості  виділити наділи – надайте військовим грошову компенсацію за землю,  у відповідному еквіваленті 10 – 15 тисяч доларів, – такою є тепер ринкова ціна одного наділу на території міста  Мукачева.  І не кажіть, що грошей у міському бюджеті нема. Завдяки децентралізації та коштам платників податків їх пре достатньо. Потрібно просто перестати на красти, однією рукою виділяючи десятки мільйонів на сумнівні об’єкти, а другою кладучи їх у власну кишеню. Подбайте і подумайте про тих, хто захищає ваш мир і спокій».

 

Перший заступник голови

Реклама

Закарпатської обласної  організації 

політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка"

Володимир Шубець

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно