Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Правовий урок для майбутніх музикантів провели фахівці безоплатної правової допомоги та юстиції

Правовий урок для майбутніх музикантів провели фахівці безоплатної правової допомоги та юстиції

Правовий урок для майбутніх музикантів провели фахівці безоплатної правової допомоги та юстиції
ВІДЕО ДНЯ

Як скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу, куди звертатися у випадку насильства в сім’ї чи загрози кібер-насильства, 15 березня розповіли студентам-другокурсникам Ужгородського музичного коледжу імені Д. Задора фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Головного територіального управління юстиції.

Під час правового уроку фахівці ознайомили майбутніх музикантів з їхніми основними правами та обов’язками, поінформували про систему безоплатної правової допомоги, пілотні проекти юстиції та реалізацію правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я маю право!», – повідомляє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

Реклама

Зокрема, начальник відділу комунікації Регіонального центру Оксана Дудаш   розповіла присутнім куди на Закарпатті можна звернутися за отриманням безоплатної правової допомоги, роз’яснила  відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою та зазначила, хто має право на таку допомогу. Також фахівець поінформувала студентів про право кожного на адвоката за рахунок держави у випадку затримання, адмінарешту, кримінальних провадженнях тощо.

З метою підвищення правової свідомості студентів та їхньої спроможності відстоювати свої права, фахівці  ознайомили їх з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!» та надали їм інформаційні буклети  «Вимагають хабар за іспит чи навчання», де покроково розписано куди звертатися як діяти у випадку вимагання грошей з боку викладача.

Реклама

Цікавою та корисною для молоді була й інформація  про пілотні проекти Міністерства юстиції України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, наприклад реєстрації Шлюбу за добу, видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку та інші. На завершення студенти переглянули невеличкий ролик про негативний  вплив куріння на організм людини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно