Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві планують перейменувати три вулиці

Днями відбулося засідання комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків у Мукачеві при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради, на якому були розглянуті звернення щодо увічнення пам`яті відомих людей міста та країни у назвах вулиць Мукачева.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, розглянувши звернення ГО “Спілка учасників АТО м. Мукачево та Мукачівського району” (керівник Васько В.В.) про увічнення в назві вулиці міста Мукачева пам`яті Калабішки Олексія, почесного громадянина Мукачева, старшого прапорщика, який загинув захищаючи свободу та територіальну цілісність України, комісія вирішила перейменувати на його честь вулицю Маміна Сибіряка Дмитра, назвавши її – вулиця Калабішки Олексія.

У Мукачеві планують перейменувати три вулиці – 01
Реклама

Було розглянуто звернення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора по увічненню у назві вулиці міста пам`яті відомого священика, богослова, делегата І-го з`їзду Народних комітетів Закарпатської України, почесного громадянина Мукачева протоієрея Логойди Миколи і вирішено перейменувати на його честь вулицю Жуковського Василя, де власне і проживав протоієрей Логойда Микола.

У Мукачеві планують перейменувати три вулиці – 02
Реклама

Також члени комісії розглянули звернення мукачівки Зізди Світлани Едвардівни про перейменування вулиці Лізи Чайкіної на вулицю Вишиваного Василя, українського військового діяча, політика, дипломата, поета, полковника Легіону Українських Січових Стрільців, репресованого НКВД, а пізніше посмертно реабілітованого, і прийняли рішення перейменувати вулицю Чайкіної Лізи на вулицю Вишиваного Василя.

У Мукачеві планують перейменувати три вулиці – 03

Як повідомили у ввідділі інформаційно-аналітичних комплексів виконавчого комітету Мукачівської міської ради, члени комісії підтримали пропозицію голови комісії, заступника міського голови, керуючого справами Олександра Галая про винесення вищевказаних питань на громадське обговорення з подальшим їх розглядом на сесії Мукачівської міської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно