Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Суд заборонив українцям відмовлятися від ID-карток через релігійні переконання

Суд заборонив українцям відмовлятися від ID-карток через релігійні переконання

Суд заборонив українцям відмовлятися від ID-карток через релігійні переконання

Касаційний адміністративний суд Верховного суду заборонив громадянам відмовлятися від отримання карт посвідчення особи (ID-карток) через релігійні переконання.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову", – повідомляє прес-служба суду.

Позов був розглянутий Верховним судом як зразкову справу. Таким чином, рішення Верховного суду в цій справі є обов’язковим і підлягає виконанню у всіх аналогічних судових суперечках.

Реклама

Нагадаємо, 15 лютого ВСУ відкрив провадження за цією зразковою справою, так як отримав відповідне подання Житомирського окружного адмінсуду щодо законності відмови громадян від ID-карток. Позов до суду 30 листопада 2017 року подала жителька Коростеня Житомирської області Наталія Дегтяр.

У позові громадянка просила зобов’язати Державну міграційну службу оформити їй не ID-картку, а документ у формі паспортної книжечки. Звернення обґрунтовано тим, що позивачка з причини своїх релігійних вірувань та переконань заперечує, щоб паспорт громадянина України їй робили у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані. Позивачка стверджує, що паспорт громадянина України може виготовлятися як у формі ID-картки, так і у формі книжечки. Тому, на її думку, виготовлення паспорта у формі безконтактної картки є правом, а не обов’язком громадянина, і Міграційна служба не має права зобов’язувати громадян отримувати виключно ID-картки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно