Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівець Василь Щока підготував до Великодня унікальну ковану писанку

Мукачівець Василь Щока підготував до Великодня унікальну ковану писанку

Мукачівець Василь Щока підготував до Великодня унікальну ковану писанку
ВІДЕО ДНЯ

Незабаром Великдень. А це означає, що вже з 5 по 22 квітня 2018 року на Cофійській площі у Києві відбудеться традиційна виставка писанок з усіх регіонів України. Закарпаття й, зокрема, Мукачево представлятимуть коваль Василь Щока та мисткиня Олена Олефіренко.

Вони вже брали участь у минулорічному фестивалі писанок у столиці України. Та цього року мукачівські митці вирішили знову здивувати поціновувачів мистецтва своїми творіннями.

Реклама

Так, коваль Василь Щока розповів, що, на відміну від попереднього року, де були представлені авторські та традиційні писанки, цьогоріч будуть представлені лише писанки у традиційному стилі. Він до цієї справи підійшов творчо, використавши минулорічний досвід. Так, він створив ковану писанку, яку назвав "Деревом життя". "Нині я зробив "кованку" без скловолокна. Дерево життя – це старовинний символ. який зустрічається у багатьох культурах. Воно символізує корені нашого роду, зв’язок з нашим минулим. Такі символи можна зустріти у різних видах народної творчості: у писанкарстві. ткацтві і т.д. А всередині "кованки" можна побачити карусель з пташками. які символізують мир та добро", – сказав Василь Щока.

У свою чергу, Олена Олефіренко підготувала для киян та гостей столиці пасхального кролика. зробленого зі скловолокна. "Загалом, було зроблено близько 400 заготівок для усіх учасників фестивалю Чому саме кролик? Оскільки організатори обмежились лише писанками у традиційному стилі, то кроликів можна оформити у авторському стилі. Оскільки я працюю зі склом у техніці вітража, то вирішила намалювати цього кроика саме у "вітражному" стилі. Це в дечому краще, ніж минулого року, коли доводилось працювати зі склом, адже через особливості зберігання скляної вітражної композиції "Казковий світ" виникали труднощі при транспортуванні. Тому цього року ми маємо надію. що приємно здивуємо своїми роботами усіх українців і привітаємо зі святами", - сказала мисткиня. 

Реклама

За її словами, чимало закарпатців висловлювали підтримку, фотографувались на фоні композицій. Тому цього року очікують таку ж реакцію від закарпатської та столичної публіки.

Загалом участь у традиційному фестивалі писанок у Києві візьмуть понад 400 митців з усієї України.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно