Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Транспортний комітет рекомендує запустити швидкісний поїзд "Інтерсіті +" сполученням Київ – Ужгород

Транспортний комітет рекомендує запустити швидкісний поїзд "Інтерсіті +" сполученням Київ – Ужгород

Транспортний комітет Верховної Ради рекомендує запустити новий маршрут Інтерсіті+ до Ужгорода.

ВІДЕО ДНЯ

Про це голова комітету Ярослав Дубневич розповів напередодні виїзного засідання парламентських комітетів, яке сьогодні проходить в Івано-Франківську.

Серед обговорюваних тем: будівництво та ремонт автодоріг в регіоні (в тому числі - в гірській місцевості), нові прикордонні пункти пропуску, а також – запуск нового маршруту «Інтерсіті+» з Києва в Ужгород. Було запрошено представників Львівської області, Івано-Франківська, Волині, Чернівців та Закарпаття.

Реклама

«Перебуваючи на кордоні з чотирма країнами ЄС (Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією), Карпати служать західними воротами для зовнішньоекономічного співробітництва. Через області регіону йде великий обсяг вантажних вітчизняних і транзитних експортно-імпортних перевезень. Відповідно: чималу роль відіграє розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури», – зазначив Дубневич, коментуючи захід.

На думку нардепа, Карпатському регіону, так само як і Львівщині, потрібно вирішити три ключові завдання: завершити вже розпочате будівництво доріг (на деяких, як наприклад, на М-06 Київ - Чоп, уповільнені роботи ведуться вже 10 років) і забезпечити якісний ремонт вже наявних, паралельно зайнявшись мостами; облаштувати якомога більше прикордонних пунктів пропуску (побудувати кілька нових, а ті, що вже є, вдосконалити і обладнати за світовими стандартами). Насамкінець - налагодити роботу «Укрзалізниці», яка через хронічний брак тяги з року в рік зриває дорожні ремонтні роботи, не доставляючи вчасно сипучі та будматеріали.

Реклама

«Крім траси Київ-Чоп, мова йде про завершення будівництва дороги від м Берегово до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Лужанка". Україна повинна бути готова до збільшення трафіку вантажного автотранспорту з боку Угорщини», – розповів нардеп.

Чекає свого завершення і будівництво автомобільного мосту в смт. Буштино на автотрасі Н-09 Мукачеве - Рахів - Івано-Франківськ - Львів.

«Будемо рекомендувати Мінфіну, Держагентству автодоріг і відповідним облдержадміністраціям передбачити кошти на розвиток доріг Карпатського регіону», – пообіцяв Дубневич.

Реклама

 

Ще одне ключове питання – доля міжнародних пунктів пропуску на західному кордоні, розповів нардеп. Зокрема: МАПП «Равва-Руська», «Краковець», «Шегині» на Львівщині. «Устилуг» та «Ягодин» на Волині, а також «Лужанка» на кордоні з Угорщиною і реконструюються пункти пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці" на кордоні з Румунією (Закарпаття). На думку нардепа, Україна повинна сама проявляти активність в будівництві міжнародних пунктів пропуску – це в наших інтересах.

Крім того, депутати і Мініфраструтури мають намір обговорити запуск нового залізничного маршруту «Інтерсіті+» від Києва до Ужгорода, розповів Дубневич.

«Подібний маршрут (правда, міжнародного статусу) був запущений нами в кінці 2016- го року з Києва до Перемишля (Польща). Він прекрасно себе зарекомендував. Користується стійким попитом. Будемо рекомендувати «УЗ» розглянути можливість швидкісного маршруту на Ужгород», – пообіцяв нардеп.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно