Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгород долучився до всесвітньої акції Година Землі

Ужгород долучився до всесвітньої акції Година Землі

Зелений рух став останнім часом досить популярним. Люди намагаються знайти способи зменшення негативних наслідків промислового розвитку на нашу планету та популяризувати більш екологічному стилю життя. Очевидно, існують долучитися до цього руху можна по-різному - заснувати Сонячну Академію в Африці, як це зробив популярний співак Акон, створити власний фонд для підтримки інноваційних проектів, спрямованих на захист диких видів тварин від вимирання, як, наприклад, оскароносний голлівудський актор Леонардо Ді Капріо, виступати з промовами та жертвувати гроші, як це робить знаменита гравець в покер та астрофізик Лів Борі, або просто приєднатися до різних рухів та робити свій посильний внесок у збереження нашої планети.

ВІДЕО ДНЯ

Так, 24 березня о 20:30 люди з усіх країн світу вимкнули світло на 60 хвилин, що символізує стурбованість за майбутнє Землі і єдність в прагненні захистити та зберегти навколишнє середовище.

Ужгород теж приєднався до цієї акції - в суботу, 24 березня, з 20.30 до 21.30, було відключене декоративне підсвічування бюджетних установ міста.

Реклама

Крім того, всі небайдужі ужгородці, організації, приватні структури та державні установи теж підтримали ініціативу проведення цієї кампанії шляхом відключення на 60 хвилин необов’язкових електричних приладів і освітлення.

Вимикаючи світло для Години Землі люди долучаються до прагнення зберегти планету. Сотні мільйонів людей у всьому світі об’єднуються задля колективної боротьби проти змін клімату. Наша прихильність до планети допомагає створювати далекосяжні екологічні та соціальні наслідки.

Реклама

Країни по всьому світу відключають світло для Години Землі, у глобальному заклику до міжнародної єдності щодо привернення уваги до важливості зміни клімату.

Почавшись в Сіднеї в 2007 році, Година Землі поширилася на більш ніж 180 країн, де десятки мільйонів людей приєднуються щороку.

Так, наприклад, у Лондоні такі знамениті об’єкти, як Тауер, Біг Бен, Даунінг-стріт, колесо огляду і Букінгемський палац, всі занурилися в темряву.

Реклама

Тим часом в Парижі Ейфелева вежа стала темною, а в Йорданії Королівське товариство охорони природи розмістило 11 440 свічок на верхів’ї гори в столиці Аммані, встановивши рекорд Гіннеса з найбільшої свічкової мозаїки.

Схоже проходило по всьому світу: у оперному театрі Сіднея; на вежах Петронас в Куала-Лумпурі; в Единбурзькому замку в Шотландії; у Бранденбурзьких воротах у Берліні та у соборі св. Василя у Москві.

Чим же займаються люди протягом Години Землі? Так, Всесвітній фонд дикої природи дав декілька порад, чим можна розважити себе протягом години без світла. Можна зібратися з друзями та організувати невелике фізичне тренування при свічках. Таким чином ви спалите не тільки воск, а зайві калорії. У перервах між підходами можна подумати про те, як ще ви можете допомогти зупинити зміну клімату.

Якщо ви добре орієнтуєтеся в місцевості, можна сходити в похід, або просто пройтися містом і побачити, які будівлі, пам’ятки та організації долучилися до Години Землі у вашому місті.

Також можна спробувати відкрити в собі художника та випробувати руку, творячи витвори мистецтва в темряві. Ще одним чудовим варіантом проведення Години Землі є організація дружньої вечері при свічках. Можна також попросити друзів приготувати поживні страви з органічних продуктів та заохотити кожного забрати залишки додому аби зменшити продовольчі відходи.

Романтики можуть вирушити в темне, відкрите місце поблизу будинку та помилуватися зірками, перевіривши наскільки добре вони розбираються в сузір’ях. Якщо пощастить, можна навіть загадати бажання на падаючу зірку.

Можна провести цей час, приймаючи рішення та визначаючи, як ви персонально можете зменшити свій вуглецевий слід. Візьміть за звичку вимикати світло, коли виходите з кімнати на довше, ніж 15 хвилин, або перейдіть на електронні платежі, щоб зберегти папір та дерева.

Реклама

Отож, можна обрати будь-яку (або й всі) з цих простих порад, щоб допомогти зберегти навколишнє середовище. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно