Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Мукачівської РДА оприлюднив список доріг району, які відремонтують

Голова Мукачівської РДА оприлюднив список доріг району, які відремонтують

У 2018 році Мукачівська РДА прийняла на баланс дороги районного значення, райрада затвердила «Програму будівництва, капітального, поточного ремонту, реконструкції та утримання доріг Мукачівського району на 2017-2021 рр.», продовжується фінансування ремонтів доріг за рахунок так званого митного експерименту.

ВІДЕО ДНЯ

Про перспективи ремонту доріг у Мукачівському районі, розподіл фінансування та якість робіт розповів очільник району Сергій Гайдай у коментарі одному з місцевих ТРК.

Керівник району зазначив, що з Дорожнього фонду державного бюджету виділено 18 мільйонів гривень, з яких 13 – на капітальний ремонт, 5 – на середньо-поточний. На запитання журналіста як розподілять кошти, та чи вистачить на всі критичні ділянки району, голова Мукачівської РДА відповів:

Реклама

«Відповідно до Розпорядження голови ЗОДА Г.Москаля № 188, загальна сума виділених з Дорожнього фонду коштів, розподілена. Проте, якщо ми говоримо про якісний ремонт автошляхів, відповідно до видів робіт, що зазначені у проектно-кошторисних документах, то ці суми можуть бути взяті за основу, яка потребує дофінансування».

Керівник району наголосив, що до кожного автошляху, який потребує ремонту підійдуть в окремому порядку. Це означає, що залучатимуться всі можливі додаткові джерела фінансування.

Реклама
Читайте також:
В області розподілили 100 мільйонів на ремонт доріг. Названо шляхи, які відремонтують

Серед таких Сергій Володимирович визначає наступні:

• кошти з державного бюджету в рамках «митного експерименту»;

Реклама

• державний фонд регіонального розвитку;

• субвенція з державного бюджету, залучена народними депутатами;

• співфінансування з місцевих бюджетів, тобто за кошти селищних або сільських рад;

• альтернативні джерела фінансування, зокрема, практика реалізації проектів розвитку інфраструктури за кошт підприємств з іноземними інвестиціями, що працюють на території певної селищної або сільської ради;

"Підкреслю, що до кожного окремого об’єкту (автошляху) буду залучені всі можливі джерела фінансування, щоб виконати роботи в необхідному, повному обсязі", – зазначає Сергій Володимирович.

Також на території Мукачівщини буде здійснено ремонт трьох місцевих доріг обласного значення:

• Червеньово - Великі Лучки – Гать

Реклама

Автошлях О070704 — автомобільний шлях довжиною 23,5 км, обласна дорога місцевого значення у Закарпатській області. Пролягає по Мукачівському районі від перетину з М06 до села Гать. Починається на перетині з М06, проходить через села Червеньово, Домбоки, Великі Лучки, Страбичово, Жнятино. Закінчується в селі Гать на перетині з М24.

• Баркасово - Запсонь

Автошлях О070706 — автомобільний шлях довжиною 13,8 км, обласна дорога місцевого значення у Закарпатській області. Пролягає по Мукачівському (4,9 км) та Берегівському (8,9 км) районах від села Баркасово до села Запсонь. Починається в селі Баркасово, проходить через село Рафайново. Закінчується в селі Запсонь на перетині з М25.

• Середнє - Лінці - Шкуратівці – Ракошино

Автошлях О071201 – автомобільний шлях довжиною 23,4 км, обласна дорога місцевого значення у Закарпатській області. Пролягає по Ужгородському (9,8 км) та Мукачівському (13,6 км) районах від селища міського типу Середнє до села Кайданово. Починається в селищі міського типу Середнє на перетині з М06, проходить через села Лінці, Пацканьово, Шкуратівці, Медведівці, Кальник, Бенедиківці. Закінчується в селі Кайданово на перетині з М06.

"Хочу зазначити, що всі селищні та сільські ради, які охоплюють вищезгадані автошляхи, – виділили кошти для виготовлення проектно кошторисної документації.

В цілому, хочу подякувати всім органам місцевого самоврядування району за конструктивну співпрацю в питанні спів фінансування ремонту доріг", – каже керівник Мукачівської РДА.

Реклама

Окремі дороги охоплені проектами, які реалізовуються в межах області, – акцентує Сергій Володимирович, як от автошлях через села Страбичево буде відремонтовано в рамках робіт ділянки Чоп-Мукачево (траса міжнародного значення Соломоново-Яноші, М 25). До слова, роботи вже тривають.

Ще одне питання, супутнє виконанню ремонтних робіт, це – їхня якість.

«Незалежно від того, хто виграв тендер на виконання робіт, – наголошує Сергій Гайдай, – потрібно пам’ятати, що в договірних документах є умови щодо гарантійного обслуговування доріг.

Відтак, протягом терміну, зазначеному в договорі, підрядник безкоштовно обслуговує ділянку дороги, усуває деформації або пошкодження, якщо такі виникнуть».

"Впевнений, що в цьому році мешканці Мукачівщини побачать якісний ремонт доріг, що слугуватимуть людям довгий час", – підсумовує очільник району.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно