Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині місцеві мешканці самостійно розширили та забетонували частину комунальної вулиці

На Тячівщині місцеві мешканці самостійно розширили та забетонували частину комунальної вулиці

На Тячівщині місцеві мешканці самостійно розширили та забетонували частину комунальної вулиці
ВІДЕО ДНЯ

Колись це була вузька частина вулиці Молодої Гвардії з обмеженим рухом транспорту, що у смт Дубове, а зараз широка, забетонована та ще й з вуличним освітленням проїзна частина комунального шляху. Більше того, вздовж вулиці облаштували кювети та водовідведення з вмонтованими 10-ма бетонними кільцями, через них й стікають поверхневі води та потічок до річки.

А провели всю цю роботу мешканці вулиці за власні кошти та своїми силами. Як розповідають чоловіки, які й фактично збудували цей відрізок вулиці, задум розширити комунальний шлях селяни мали вже давно.

Реклама

- Раніше ця ділянка вулиці була вузька, необлагороджена, без вуличного освітлення. Їздити тут могли тільки легкові автомобілі, а габаритний транспорт не міг проїхати. Через це селянам відмовляла фірма «КВ-Консалт» у наданні послуг з вивезення сміття. А зараз, після розширення вулиці, вже 20 дворогосподарств підписали з фірмою угоду на вивіз побутових відходів,- розповідає один з місцевих жителів Михайло.

Найперше, мешканці домовилися з дубівчанином Ю.П.Мандзюком про те, аби розширений шлях проліг через його земельну ділянку. Відтак, у минулому році чоловіки за допомогою спецавтомобілів почали розширювати вулицю. Під час цих робіт вздовж шляху стесано пагорб, разом з тим, довелося знести стару кладовню, що була на шляху нової дороги. А цьогоріч, як тільки видалася хороша погода, близько 20 місцевих жителів продовжили започатковану справу.

Реклама

Впродовж тижня чоловіки посилено працювали на об’єкті. Встановили бетонні кільця, забетонували кювет, що зараз слугує дамбою. Пів нового шляху на уклоні, а це близько 50 м, забетонували, решту – засипали гравієм. Для безпечності руху у нічний час встановили тут й сучасну систему освітлення – 7 стовпів з LED-лампочками.

На придбання електроопор, лампочок, бетону, гравію та інших матеріалів громада вулиці витратила понад 75 тис. грн. І жодної копійки на проведення робіт не було виділено з селищного бюджету.

Зараз мешканці вулиці сподіваються, що селищна рада хоча б допоможе громаді укріпити пагорби, що нависають над дорогою. Адже тут є ризик сходження селевих потоків. І тоді під загрозою опиниться не тільки вулиця, а й дворогосподарства, що розміщені на підвищенні. У найбільшій небезпеці нині перебуває громадянин Юрій Цубера, обійстя якого знаходиться на пагорбі при в’їзді до комунальної вулиці. Частина його городу кількома роками раніше вже зійшла разом з селевими потоками на дорогу, утворивши прірву. Якщо не укріпити пагорб, земля й далі буде зсуватися, що може призвести до руйнування й самого будинку дубівчанина.

Джерело: Тячів

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно