Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Життя на Закарпатті стає дедалі кращим і заможнішим": на "Урядовому кур’єрі" вийшла хвалебна стаття про економіку краю

"Життя на Закарпатті стає дедалі кращим і заможнішим": на "Урядовому кур’єрі" вийшла хвалебна стаття про економіку краю

"Урядовий кур’єр" опублікував статтю під назвою "Закарпаття – у плюсах". У матеріалі розповідається про "дедалі краще і заможніше" життя на Закарпатті, про ріст економічних показників краю і згадується лише один негативний показник.

ВІДЕО ДНЯ

"Життя на Закарпатті стає дедалі кращим і заможнішим, про що свідчать оприлюднені соціально-економічні показники розвитку області за минулий рік. Майже в усіх сферах вони вищі, ніж зафіксовані попереднього року. Основний із них – валовий регіональний продукт (у фактичних цінах) із розрахунку на одну особу  зріс із 19,17 тисячі до 23 тисяч гривень. Особливо показове зростання в будівельній галузі на третину", – йдеться у статті авторства Василя Бедзіра.

"Коментуючи підсумкові дані статистики за 2017 рік, голова Закарпатської облдерж­адміністрації Геннадій Москаль відзначив прогрес майже в усіх напрямах.

Реклама

– Індекс будівельної продукції збільшився більш ніж на 32%, індекс капітальних інвестицій став вищим на 38%, обсяг експорту товарів у розрахунку на одну особу з 926 доларів США підвищився до 1,149 долара, темп зростання прийнятого в експлуатацію житла перевищив торішній майже на 49 відсотків, – сказав Геннадій Москаль. – Закарпаття активно інтернетизується. За рік частка міських домогосподарств, які мають доступ до інтернету, збільшилася із 72,3 до 76 відсотків, а сільських – із 50,7 до 57,8 відсотка. До речі, за цим показником наша область серед лідерів в Україні.

Поліпшилися показники, що характеризують криміногенну ситуацію та стан довкілля в Закарпатській області. Торік зменшилася кількість правопорушень, вчинених проти життя і здоров’я особи, не такими значними, як позаторік, були темпи зростання викидів забруднюючих речовин у повітря.

Реклама

Серед кількох десятків показників, які наводить обласне державне управління статистики, негативне значення має лише один: зменшення людності на селі. Загальний коефіцієнт вибуття сільського населення з розрахунку на 10 тисяч протягом 2017-го порівняно з 2016-м підвищився майже вдвічі — із 21,3 до 37 осіб. Ця тенденція ставить перед владою, представниками великого і середнього бізнесу завдання дбати не просто про збільшення кількості робочих місць, а забезпечувати привабливість праці за місцем проживання людей і не спонукати їх шукати щастя за кордоном. Шлях до цього – підвищення рівня заробітної плати та поліпшення соціально-економічних умов жителів  села".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно