Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У замку "Паланок" знімають старе покриття і кладуть нову бруківку

У замку "Паланок" знімають старе покриття і кладуть нову бруківку

У замку "Паланок" знімають старе покриття і кладуть нову бруківку

Замок «Паланок» продовжує оновлюватися. І все це завдяки коштам, яким заробляє на себе історичний музей. Так, лише минулоріч замок зміг отримати більше 10 млн. гривень прибутку. За ці кошти і триває проведення ремонтних робіт. 

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні Мукачівської міської ради.

З метою благоустрою території Середнього двору замку в комунального пiдприємства «Мукачiвське кар’єроуправлiння" закуплено 550 кв.м. кам’яної бруківки на суму 188 тис. грн. (342 грн за 1 м.кв.).

Реклама

Для проведення демонтажних робіт та встановлення оновленого дворового покриття було укладено договір з ФОП Любовицьким М.Г. на поточний ремонт дворового покриття на суму 106 тис. грн. Договір передбачає демонтаж покриття з річкового каменю, влаштування підстильного щебеневого шару та укладання бруківки. Річковий камінь з річки Латориці, який зараз демонтується та переноситься в рів на передзамче був вимощенний у Середньому дворі замку в середині 90-х років (20 ст.) - тому він ніякої історичної цінності немає. В подальшому буде робитися благоустрій рову на Передзамче та буде вимощено ним рів для стоянки автомобілів.

У замку "Паланок" знімають старе покриття і кладуть нову бруківку – 01
Реклама

Також з метою систематичного та своєчасного підтримання фасаду будівель Замку в належному стані, виникла необхідність проведення поточного ремонту фасаду будівель Середнього двору. Відповідно, було укладено договір з ФОП Любовицьким М.Г. про проведення поточного ремонту фасаду будівель Середнього двору Замку на суму 76 тис. Даний договір передбачає проведення ряду ремонтних робіт, зокрема: встановлення зовнішніх металевих риштувань, відбивання штукатурки (при необхідності), перетирання штукатурки, поліпшене штукатурення стін фасадів цементно-вапняним розчином та фарбування стін.

Оплата за вищевказаними договорами на поточний ремонт дворового покриття та поточний ремонт фасаду будівель буде проведена за кошти спец. фонду музею після повноцінного та якісного завершення робіт.

Фото: Голос Карпат

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно