Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Перед тим, як жінці стало погано, вона їла мариновані гриби: подробиці трагічної смерті закарпатки

Перед тим, як жінці стало погано, вона їла мариновані гриби: подробиці трагічної смерті закарпатки

Як уже інформувало інтернет-видання «PMG.ua», 30-річна волівчанка померла не від ботулізму. Про це заявив головний лікар обласної інфекційної лікарні.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив головний лікар ОКІЛ Михайло Поляк молода жінка померла внаслідок нейротоксикоза, до якого за попередніми висновками медиків, міг призвести енцефаліт. Озвучений попередньо у ЗМІ діагноз – «ботулізм» – ні клінічно, ні лабораторно не підтверджено.    

Із анамнезу захворювання відомо, що перші гострі ознаки хвороби у пацієнтки з’явилися 22 квітня (блювота, підвищення температури до 39 °C, туман перед очима). Наступного дня до симптомів приєдналося послаблене випорожнення (2 рази). Стан жінки погіршився і каретою швидкої медичної допомоги 23 квітня о 22.50 вона була госпіталізована до Воловецької районної лікарні. Зі слів хворої відомо, що 18 квітня вживала ковбасу, яку їли ще 6 осіб, а 20 квітня – мариновані гриби домашнього приготування. У всіх, хто вживав ці продукти ознак захворювань не зафіксовано.

Реклама

Після консультації в районній лікарні інфекціоністом, неврологом, окулістом та надання медичної допомоги і з діагнозом «Ботулізм? Гастро-ентероколіт невстановленої етіології. Гіпертермічний та інтоксикаційний синдром. Офтальмоплегічний синдром?» пацієнтка була скерована в ОКІЛ. Хвора доставлена каретою ШМД та госпіталізована на стаціонарне лікування в ОКІЛ 24 квітня о 19.00.

При поступленні в ОКІЛ  госпіталізована у відділення інтенсивної терапії у важкому стані. Як повідомили в прес-центрі ОЦЗ в Закарпатській області, в закладі пацієнтку оглянули ургентні обласні спеціалісти: інфекціоніст, окуліст, невролог. На основі даних анамнезу, скарг та об’єктивного обстеження у хворої консилярно був встановлений діагноз: «Енцефаліт? Нейротоксикоз. Кишковий синдром».

Реклама

Пацієнтці був наданий весь необхідний обсяг медичної допомоги, однак врятувати життя молодої жінки було вже неможливо.Остаточний діагноз буде встановлено після повного комплексу лабораторних та гістологічних обстежень. Більше – у сюжеті «21 каналу».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно