Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбулося засідання Секції Асоціації міст України з питань діяльності та розвитку територіальних громад

В Ужгороді відбулося засідання Секції Асоціації міст України з питань діяльності та розвитку територіальних громад

В Ужгороді відбулося засідання Секції Асоціації міст України з питань діяльності та розвитку територіальних громад
ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці минулого тижня в Ужгороді Асоціація міст України провела засідання Секції з питань діяльності та розвитку територіальних громад у форматі обміну досвідом «Рівний – рівному».

У його роботі взяли участь голови, заступники та секретарі об’єднаних територіальних громад Закарпатської, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Чернігівської та Чернівецької областей, – йдеться у повідомленні Закарпатського РВ АМУ.

Реклама

Відкрив засідання голова Закарпатського регіонального відділення АМУ, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. З вітальними словами до учасників звернулися експерт із розроблення законодавства та управління ресурсами ОМС АМУ Людмила Даменцова, виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Іван Ревтій, заступник керівника відділу оргроботи управління апарату Верховної Ради України Максим Будник.

Учасники засідання розглянули й обговорили питання планування розвитку об’єднаної територіальної громади, створення належних умов для комфортного життя та розвитку її жителів, забезпечення сприятливого інвестиційного клімату та залучення інвестицій, розвитку малого і середнього бізнесу, надання якісних адміністративних послуг населенню громади, організації медичного забезпечення та послуг у культурній та освітній сферах, розвитку транскордонного співробітництва і нововведення у діяльності старост.

Реклама

Своїми міркуваннями з цього приводу поділилися Перечинський міський голова Закарпатської області Іван Погоріляк, Вакулівський сільський голова Дніпропетровської області Артур Шевцов, секретар Тячівської міської ради Закарпатської області Іван Кричфалушій, консультант Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша, секретар Баранівської міської ради Житомирської області Олександр Самчук, директор ЦНАП Миляцької сільської ради Рівненської області Марія Кузка, Вільховецький сільський голова Закарпатської області Михайло Цірик, Печеніжинський сільський голова Івано-Франківської області Ігор Довірак та інші.

Учасники засідання ознайомилися з діяльністю ЦНАП у м. Ужгород, котрий нещодавно переїхав до спеціально реконструйованого і відповідно оснащеного приміщення, та здійснили поїздку до Перечинської міської об’єднаної територіальної громади, у якій рівно рік тому відбулися перші вибори. Перечинський міський голова Іван Погоріляк  розповів гостям про організацію діяльності недавно створеної громади, показав об’єкти соціальної сфери, де нині у пришвидшеному темпі проводять ремонтні роботи. Це, зокрема, дитячо-юнацька спортивна школа, підприємство «Комунальник», Дім юстиції, музей історії Перечинщини та інші. На пам’ять про перебування у Перечині учасники Секції зробили спільне фото біля пам’ятника знаменитому листоноші Федору Фекеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно