Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У МКТЕК пройшов конкурс бізнес-проектів "Бізнесмен за 5 хвилин"

У МКТЕК пройшов конкурс бізнес-проектів "Бізнесмен за 5 хвилин"

У МКТЕК пройшов конкурс бізнес-проектів "Бізнесмен за 5 хвилин"
ВІДЕО ДНЯ

У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі завжди пульсують події: зустрічі, наукові конференції, конкурсні та розважальні програми, фестивалі спеціальностей. А днями вперше пройшов Молодіжний конкурс бізнес-проектів «Бізнесмен за 5 хвилин», метою якого стала популяризація підприємницьких ініціатив учнів 9-11 класів закладів освіти Закарпаття.

Захід набув значного масштабу. На фінальну частину конкурсу, власне презентацію своїх проектів, зібралася чимала кількість школярів, що представляли майже всю географію регіону.

Реклама

Ідеї у кожного були різними: розробка одягу з логотипами МКТЕК, виробництво морозива з ароматом квітів та асоціаціями з відомими письменниками, виготовлення паперових пакетів, відкриття баз відпочинку, крамниць, ресторану, зоопарку, центру для тварин, будівництво відкритого басейну на території санаторно-лікувальних комплексів Свалявщини, залучення підлітків до тимчасового працевлаштування, оформлення мобільного додатку − туристичного путівника. Представлялись на розгляд конкурсної комісії й соціальні проекти: благоустрій парку відпочинку та збереження історичної спадщини.

Активно долучилися до заходу спонсори − колишні випускники вишу, а нині успішні підприємці: Король Е. − керівник транспортно-логістичної компанії, Поневач М. − завідувач магазину відомої мережі «Беатриса». 

Реклама

Амбіційна молодь − майбутня генерація українського бізнесу − саме такими можна було побачити школярів-конкурсантів під час захисту власних проектів та жвавої дискусії. Кожна ідея відзначалась неповторністю, оригінальністю, але вердикт конкурсної комісії виголошено!..

Директор коледжу, голова комісії, к.екон.н., доцент Кабаці Б.І. привітав усіх конкурсантів і вручив сертифікати із знижкою 10% на навчання в МКТЕК.

Диплом ІІІ ступеня та грошову винагороду отримала учениця Буштинської гімназії-інтернату Бобрушко Наталія за ідею виробництва незвичайного морозива; диплом ІІ ступеня та премію одержав учень Довжанської ЗОШ Горінчай Дмитро за бізнес-проект відкриття крамниці «Економчик»; диплом І ступеня та грошову винагороду отримали школярки Мукачівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.  №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Немйо Катерина, Різак Марія-Анастасія, Гурзан Дарина за колективні проекти «Туристичний путівник» і «Лялька моєї мрії». 

Реклама

Але суперпризом для учасників стала незабутня тепла атмосфера цього дня, нові знайомства, драйвові враження, а найголовніше − подолання стереотипів, віра у власні сили.

Мукачівський кооперативний відмічає належну підготовку учасників І Молодіжного конкурсу «Бізнесмен за 5 хвилин», висловлює подяку закладам освіти, учні яких продемонстрували креативні ідеї. Виш завжди готовий підтримати обдаровану ініціативну юнь, адже за ними − майбутнє нашої України!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно