Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття отримало партію вакцин від кору, паротиту, краснухи та від поліомієліту

Закарпаття отримало партію вакцин від кору, паротиту, краснухи та від поліомієліту

Закарпаття отримало партію вакцин від кору, паротиту, краснухи та від поліомієліту

Закупка вакцин здійснена централізовано за рахунок Державних коштів  в рамках відповідних програм. В область надійшло  72 508 доз бельгійської вакцини Пріорикс (КПК) та 18 070 доз французської поліовакцини Імовакс. Ці імунобіологічні препарати зарекомендували себе як  ефективні і безпечні, надаються державою безоплатно і мають  багаторічний досвід використання як в Україні, так і в Європі.

ВІДЕО ДНЯ

На сьогодні, як повідомив головний лікар Закарпатської обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк, кількість дітей що отримали щеплення КПК критично низька: із дітей віком до 1 року щеплені тільки 25 відсотків (3 613), від 2 років і старше – 37 % (4210 ), 6-річні діти – 19 % (3462), а від 7 років і старше – щеплена тільки кожна п’ята дитина (3620). З початку року в області зафіксовано 2081 випадків захворювання на кір.  Близько 80 відсотків хворих – це діти. Лікар переконаний що з надходженням в область вакцини, активізується щеплювальна кампанія, відтак зменшиться кількість інфікованих та буде зупинено зростання захворюваності. Зараз щотижня в Закарпатті захворіває на кір 70-80 чоловік. 

Лікар-епідеміолог ОКІЛ Лариса Зарембо, нагадала що першу партію вакцин КПК у кількості 9 010 доз,  закуплених за кошти Державного бюджету, область отримала у лютому цього року. Додатково, ще дві тисячі доз, надійшло по перерозподілу із Дніпропетровської області. Однак, ці вакцини покривали потребу області тільки на 14,4 відсотки. Зараз же, з надходженням цієї партії імунобіологічних препаратів, Закарпаття повністю забезпечено вакциною від кору. 

Реклама

Вже здійснюється розподіл імунобіологічних препаратів по районах і до кінця тижня у всіх щеплювальних кабінетах області можна буде отримати захист від небезпечних хвороб.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно