Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Рахівському районі вшанували ватагів-вівчарів

У Рахівському районі вшанували ватагів-вівчарів
ВІДЕО ДНЯ

Музикою і піснями зустрічали 12 травня ватагів-вівчарів у «Колибі-музеї», що в  географічному центрі Європи. До Ділового з’їхалися майже тридцять ватагів з тих сіл Рахівщини, які випасають овець на полонинах від Білої Церкви до Костилівки. Це сміливі і вірні справі люди, які з дитинства закохалися в це дідівське ремесло. Саме вони, кожного літа, впродовж півроку, не зважаючи на палюче сонце, сильні вітри і проливні дощі, доглядають і випасають худобу та виробляють якісну продукцію для власників тварин.

Свято проводів вівчарів на полонини розпочалося з привітання від народного депутата України Василя Петьовки. Помічники народного депутата Михайло Штефко та Степан Хома передали присутнім найщиріші вітання та побажання міцного здоров’я, щастя, благополуччя та мирного неба над головою. Також вони, за дорученням народного депутата, вручили всім ватагам подяки за розвиток вівчарства і сумлінну працю, та цінні подарунки.

Реклама

Під час святкування звеселяли учасників торжества концертними номерами Іванна Ролюк – солістка вокальної студії «Едельвейс» Рахівського РБДЮТ, переможця Всеукраїнських і Міфжнародних конкурсів. Завершилося свято, ініційоване народним депутатом України Василем Петьовкою,  святковим обідом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно