Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про скандал, який виник на Закарпатті, дізналася вся країна

Схему незаконного продажу викрили правоохоронці у Карпатах. Самих вирубок у лісі вони ще не знайшли, але вже заарештували кілька сотень кубів смереки, начебто краденої в Брустурянському лісгоспі.

ВІДЕО ДНЯ

Мешканці Лопухова зізнаються, що такої кількості правоохоронців у своєму селі не бачили зроду. Силовики пояснюють свою присутність розкриттям схеми незаконної заготівлі лісу.

Деревину нібито за величезні хабарі продають у лісогоспі, і доказом цього є майже 500 кубометрів зрубаних дерев на суму понад 700 тисяч гривень. Вони належать шести місцевим підприємцям, які зберігають ліс відкрито – на приватних майданчиках у селі.

Реклама

Прокуратура спільно з СБУ деревину арештувала. "В ході проведення негласних слідчих дій правоохоронцями було встановлено, що в даному лісництві здійснюється незаконна рубка лісу", – пояснила прес-секретар прокуратури в Закарпатській області Марина Безега.

Сільські підприємці обурені та запевняють, зо з лісгоспом працюють законно і не перший рік, деревину купують на аукціонах, сплачують податки – і показують документи, що начебто підтверджують це. "На весь цей ліс, який вони кажуть незаконний, в мене є відповідні документи, які мені отоварив Брустурянський лісгосп. Я не знаю, чому вони інкримінують самовільну рубку в Турбацькому лісництві", – дивується приватний підприємець Василь Країло.

Реклама
Читайте також:
СБУ викрила працівника лісгоспу на хабарі у 125 тисяч

"Ми виписуємо ліс, платимо податки, їдемо на аукціон, купуємо, а правоохоронні органи наш зрубаний ліс не дають нам", – каже голова Асоціації заготівельників та деревообробників Усть-Чорнянського куща Василь Шимків.

У прокуратурі, попри це, арешт з деревини не знімають. "Наразі вона вважається, як незаконно зрубана. Ми звертались до підприємців, щоб вони надали докумети, проте наразі жодних документів вони не надали",  – твердить Марина Безега.

Реклама

Натомість підприємці підозрюють, що силовиків хтось використовує, аби взяти лісгосп під свій контроль. Більше – у сюжеті "ТСН".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно